РАНИ РАДОВИ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА Кловн ружичастог носа

0

Један од "раних радова" Жељка Митровића у разарању свести овог народа био је наступ са "Рокерима с Мораву" где је глумећи кловна са израженим ружичастим носем заправо најавио шта ће чинити са својом "ружичастом телевизијом".

Жељко Митровић се на насловним фотографијама албума бенда „Рокери с Мораву“ појављивао као кловн. Го до паса, маљавих груди са црвеним носом, Митровић му је баш дао одушка. Да ли је више уживао уз стихове „Стојадинка овце шиша“ или „турио Љубиша пиво да се лади“ није утврђено. Али, оно уместо рока рокај народно изгледа да му је остало и у носу и у души.

Као власник ружичасте империје наставио је да рока по народу, максимално се забављајући.. А у целој причи – и даље служи као кловн. Само не „Рокерима с Мораву“, већ Александру Вучићу.

Не би чудило да већ са доласком следеће власти Митровић промени песму, мада, то се неће догодити све док је „У нашега Рајка голема свираљка“. Међутим, кад Рајко издува, поменуту свираљку, Митровић ће потрчати следећем са свираљком. Ипак, он је само „Наш мали Милоица, немиран ки чигра“.

На крају, остаје питање – да ли је Жељко Митровић „Рокер с Мораву“, или само кловн са ружичастим носем?

„Оп, црвц, грок,
шумадијски рок,
од ђускање Милоицу
стрефио је шок“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!