ПУКЛА ТУЖБА: Новосадски студент на суду добио професоре права

0

Крајем 2017. године, група професора са Правног факултета у Новом Саду на челу са Драганом Милковим, Машом Кулаузов, Татјаном Бугарски, Драганом Ћорић, Љубомиром Стајићем и групом студената (Момчило Миливојевић - одустао, Марко Тодоровић, Лука Чабради, Јован Жугић и Стефан Иветић) поднели су заједничку тужбу против апсолвента тог факултета Стефана Карановића и “Таблоида - листа против мафије".

У Првом основном суду у Београду, 11. јуна ове године, тужба је правоснажно одбијена, јер су професори поднели неуредну кривичну тужбу, коју, по речима Стефана Карановића, нису били способни ни да уреде када им је суд наложио.

– Они су се пре тога обрукали тако што су промашили месну надлежност суда, а сад се испоставило да нису кадри ни уредну тужбу да саставе. Скандалозно је то што неко може да буде професор права и на основу тога зарађује велику плату, а није способан да састави обичну кривичну тужбу. Не знам како могу у очи да гледају своје студенте после овога? Следећи пут кад ме буду тужили, нека замоле портира да им састави тужбу – поручује Карановић за наш портал и додаје:

– Најпре су на сајту факултета објавили да су поднели тужбу против нас, дигли галаму, изигравал силу, а на карају се завршило по оној херцеговачкој – “стара вучина у селу спрдачина.“

Против Карановица су на факултету покренули дисциплински поступак и избацили га са факултета због текстова у “Таблоиду” и осталим медијима. Карановића су професори оптужили да је он пустио информације које су испливале у новинама.

– Ту хајку против мене покренули су по налогу сиве еминенције тог факултета – Драгана Милкова. Милков је глава те групе, као председник савета факултета. “Таблоид” га је оптужио за најтежи криминал на факултету и он је посумњао да сам ја те информације дао новинарима, па ми се свети и покушава да ми уништи живот. Међутим, то им је сад пало на суду и поставље се питање у име чега они то раде? Шта ти људи заправо хоће од мене – истиче Карановић.

Он наводи и да је дошло до поделе и сукоба медју професорима на том факултету:

– У контакту сам са групом професора. Они су незадовољни и огорчени терором које на том факултету спроводи Драган Милков. Не могу њихова имена да обелоданим, јер су људи у страху. Драгану Милкову је чак и декан Љубомир Стајић окренуо леђа, па сад одлази са места декана. Многе од професора Милков је наговорио да подносе тужбе против “Таблоида” и мене обећао им је да ће те тужбе добити, па сад кад су изгубили, многи су кивни на њега. На том факултету је општи хаосс – тврди Карановић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!