Прочитај ми чланак

ПРВА РУНДА ДОБИЈЕНА: Нишлије одбраниле аеродром…

0

Вишедневни протести Нишлија за одбрану аеродрома "Константин Велики" уродили су плодом! Наиме, седница Скупштине града Ниша на којој је требало да се одлучује о „преузимању“ од стране државе, односно да се потврди већ донесена одлука на основу најављене препоруке Владе Србије а по иницијативи Министарства саобраћаја, одложена је до даљњег!

– Седница Скупштине града је одложена само зато што је Александар Вучић изразио жељу да се лично обрати Нишлијама о преносу власништва аеродрома. Када ће то бити, ја заиста не знам јер то зависи од обавеза и распореда председника. О мојој смени су гласине ширили злонамерни људи. – изјавио је повереник СНС-а за Ниш Звездан Миловановић.

Миловановић је за Грађанин такође изјавио да је иницијатива министарке Михајловић била „исхитрена“:
 
– Ми из градског буџета не можемо сами да финансирамо развој аеродрома, то је јасно. Одлука Градског већа и Зоране Михајловић је била исхитрено изречена и зато се догодило шта се догодило. По интернету су се прошириле те вести које нису тачне и у њих не би требало веровати. –
 
Коалиција за децентрализацију из Ниша открила је пре два дана да првобитни наводни разлог потребе за „преузимањем“ (непоштовање уговора са Министарством одбране) није валидан.

Иначе, ово није први пут да, супротно законима, напредњаци доносе важне градске одлуке на својим састанцима, јер је и пре неколико месеци списак директора нишких предузећа, и поред спроведеног конкурса, састављан на једном од састанака нишког СНС.

Подсетимо, без икакве накнаде, на градском Већу одлучено је да се нишки аеродром уступи Републици Србији, а о овој одлуци ће одборници гласати у уторак, 10. априла. Ова одлука изазвала је бурне реакције грађана и протесте, а тим поводом огласила се и разједињена нишка опозиција, министарка Зорана Михајловић рекла је да Ниш нема довољно пара да развија аеродром, а председник Србије Александар Вучић да Нишлије могу да га задрже, али „да не траже паре“.

Миловановић: Остајем повереник

Још синоћ су се на друштвеним мрежама појавиле информације да је Звездан Миловановић смењен са места повереника нишких напредњака, али он те спекулације демантује.

Ако хоћете баш да знате, не да сам и даље повереник, него имам пуну подршку председника странке за то. То су спекулације оних који су и за тај састанак знали преме мене, чак су знали и да ће да ме смене – каже Миловановић.

Миловановић је на чело нишких напредњака дошао у јулу 2016. године и то тако што је постављен из централе странке, као и његов претходник Милан Станојковић.


Српска напредна странка до сада није имала унутарстраначке изборе у Нишу, а непрекидне су спекулације да у самој организацији постоји неколико струја.

Сукоби су неретко кулминирали, па су се због тога и мењали они који воде нишки одбор. Међутим, судећи и по овој изјави Миловановића, као и по дешавањима након избора директора нишких јавних предузећа, међу нишким напредњацима и даље не мирују страсти.