Прочитај ми чланак

Против 300 директора школа кривична пријава јер су инсистирали на маскама…

0

Против триста директора основних и средњих школа у Београду поднета је кривична пријава због тога што су условљавали децу и наставнике да носе маске.

Према писању београдских медија, пријаву је поднео Синдикат запослених у полицији.

Вест о подношењу пријаве пренела је медијима најпре Весна Војводић Митровић из Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“ у ауторском тексту који је пренео Блиц.

Она наводи да је реч о „хитрој реакцији јавног тужиоца, на тужбу коју је поднео председник полицијског синдиката против директора свих београдских школа“.

Весна Војводић Митровић у тексту под насловом „У јуришу на апсурд…“ наводи да је хитра реакција тужиоца „последњи у низу случајева који парадигматски сликају неуравнотежен однос државног апарата према образовном систему“.

Директор Земунске гимназије у Београду Милош Бјелановић каже да је шокиран након што је против њега и још око 300 директора основних и средњих школа у Београду подигнута кривична пријава.

„Ја сам и данас у шоку. Да радите нешто по закону, апсолутно примењујући све предложене мере, да учините све како бисте заштитили животе и ученика и запослених и након тога добијете кривичну пријаву…“, рекао је Бјелановић за РТС.
За сада су изјаве дали директори школа из Земуна и са Савског венца, наводи јавни сервис.

„Кад смо чули да су земунска полиција и она са Савског венца почеле да поступају, позвао сам моје пријатеље на Вождовцу и на Новом Београду, где још није кренуло, али очекујемо да крене. Одмах смо реаговали, у току једног дана, затражили смо и добили пријем код нашег министра“, наводи Дејан Недић, председник Друштва директора Србије, преноси Б92.

На питање Трећем тужилаштву како је дошло до ове парадоксалне ситуације и да ли је Тужилаштво могло да одбаци кривичну пријаву као неосновану, будући да директори само поштују Закон о заштити становништва против заразних болести, у Тужилаштву наводе да најпре морају да проуче предмет како би дали адекватан одговор.

Директори најављују контрапријаве

Председник Друштва директора школа Србије и директор Друге економске школе у Београду Дејан Недић каже за Танјуг да су директори школа уместо похвала за добро обављен посао и спровођење противепидемијских мера, добили кривичне пријаве.

Он је најавио контрапријаве против председника Синдиката запослених у полицији.

„Позиве од полиције за сада Земун и Савски венац. Ја сам на Вождовцу моји нису још добили. Сада ћемо видети да ли ће и даље то се наставити. Наш је циљ да идемо на Кризни штаб да реагујемо или он (Ружић) као наш министар да реагује. Дејствовали смо и нећемо дозволити срамоту. Уместо да нас хвале јер смо све одрадили, ми доживљавамо срамоту“, рекао је он.