Прочитај ми чланак

Протест у Суботици, народ уплашен: Илегални мигранти наоружани и опасни!

0

У суботичком граничном насељу Макова Седмица одржан је трећи по реду протест због ситуације са мигрантима. На скупу је прочитано Отворено писмо надлежним државним органима у којем се тражи формирање појаса у околини границе у којем би било забрањено кретање мигрантима, под претњом санкција за све који ту забрану прекрше.

Три недеље након крвопролића после оружаног сукоба илегалних миграната и полиције у шуми недалеко од њихових кућа, поново су протести на Маковој седмици.

Окупљени грађани још једном потврдили да су велике мигранстке групе наоружане (ватреним и хладним оружјем) и веома опасне због чега се мештани плаше за своју безбедност. Траже да се забрани кретање илегалним мигрантима у граничном појасу.

„Ја сам небезбедан, а они не раде свој посао како треба. Коме Полиција држи страну“- пита један од окупљених грађана.

„Грађани се у овој ситуацији боје да дају интервју за медије и да излазе из кућа. Народ се сакрива по кућама и ћути“- додаје други.

„Сметају нам мигранти који непрекидно пролазе нашим улицама наоружани, па не можемо ићи слободно“- прича старија госпођа.

Протести су уследили након обрачуна ватреним оружјем између кријумчарских мигрантских група почетком месеца. Од тада напетост расте, што је резултирало и физичким обрачуном између једног Суботичанина, којем су на протесту упућене поруке подршке, и двојице Тунижана (илегални мигранти без докумената јер у Тунису нема рата) у центру града пре два дана.

„Представници локалне власти и режима нас убеђују да је шума чиста после акције полиције. Међутим, људи који живе у овом крају уз шуму, тврде да и даље свакодневно пролази на десетине, чак и стотине илегалних миграната кроз њихове улице. Тек сад кад је званично нађено ватрено оружја, потврђује се да смо били у праву свих ових година када смо упозоравали власти, локалне и државне, да су илегални мигранти НАОРУЖАНИ и веома опасни. А границе прелазе илегално и ко зна ко су и одакле су дошли – каже један од учесника протеста Жељко Частван.

Следећи протест најављен је за наредну суботу.

Недуго пошто је дошао на власт у Србији, Вучић је почео да спроводи пројекат „илегални мигранти“ по налогу немачке канцеларке Ангеле Меркел и Сороша. Од тада је десетине хиљада младих мушкараца без икаквих докумената (сада је доказано и наоружаних до зуба) прешло границе Србије, поред полиције коју народ издржава из буџета. Чак и током карантина у који је Вучић стрпао сав народ, режимска полиција их је организовано превозила аутобусима по Србији, што су људи снимили из кућа.