ПРОТЕСТ Стотине грађана блокирало пут: Депортовани мигранти из Делиблата!

0

Нико не зна кад су дошли, колико их је било, ни кад су тачно отишли, али је битно да више нису ту! Овако су екипу портала ковинац.рс дочели мештани Делиблата (и остатка ковинске општине), њих некиолико стотина, који су данас у 10 сати опет блокирали пут ка ШРЦ Чардаку.

Тамо је према јучерашњим најавама требало да буде нови прихватни центар за тражиоца азила с Блиског истока. Јутрос нешто пре десет протестанти су обавештени да је десетак миграната (у неколико комби возила) одвежено с Чардака. На оних пет новинарских питања: ко, кад, где, како и зашто новинари ковинац.рс нису могли да добију одговор.

„Нико не зна кад су дошли, колико их је било, ни кад су тачно отишли, али је битно да више нису ту!

Иако су јуче у Општинској управи тврдили да немају везе нити су обавештени са читавом сутацијом, на друштвеним мрежама се преко ноћи појавио фамозни документ Споразум о реадмисији, тражилаца азила и миграната у потреби без утврђеног статуса за период од 2018 до 2022.

Међу бројним новинарским екупама нашао се и контраверзни белоцрквански новинар Стефан Цветковић који је ово питање покушао да постави бившој председници општине и бившем председнику СО, али је, колико смо могли новинари ковинац.рс да чују добио је уместо одговора „пацке“.

Било како било, мештани Делиблата (и околних села) одахнули су док се не појави нека нова опасност.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!