Прочитај ми чланак

Протест на Бановом брду: Хоћемо паркиће, а не банке и кафиће

0

Око 200 грађана Бановог брда окупило се на протесту испред паркића на углу Ваљевске и улице Николаја Гогоља, како би сачували ту зелену површину и спречили инвеститора да направи зграду.

Грађани су се окупили још јутрос како би зауставили рад багера који дошао да расчисти терен за изградњу. Уз пиштаљке и буку окупили су се да како кажу спрече изгрању која ће нарушити њихове животе.

Подсећају на договор са градоначелником Зораном Радојичићем и председником општине Чукарица, уз тврдњу да обећање и мирном решавању тог проблема није испуњено, те да је нарушено данашњом појавом багера.

Један од грађана из зграде поред паркића Саша Савић, поручио је да ће од сутра у 08.30 бити испред Скупштине Града Беиграда, све док надлежни не одреагују.

“Ово није обичан паркић”, тврди Симић и подсећа да велике битке почињу од малих ствари. И остали учесницу протеста су му најавили подршку.

Екипа нашег портала разговарала је и са једном од учесница протеста, вероватно најстаријом, Горданом Јањић (74), која иде са штапом и живи у близини паркића. Она је у изјави за Нова.рс рекла:

“Дошла сам да подржим ове младе људе, да деца имају сутра где да им се играју. Требају нам паркиће, а не само да се граде кафићи и банке”.

Поред “бдења” испред Скупштине града, за сутра у 19 сати је најављено и ново окупљање на Бановом Брду.

Грађани различитих узраста, сви уз пиштаљке поручују “не дамо паркић”, док се са звучника чују песме “Ит’с мy лифе” и “Гет уп, стенд уп”.

Колона је протест завршила шетњом кроз Пожешку, а на челу колоне је све време био транспарент “Сачувајмо паркић”.


Подршку грађанима Бановог брда који се боре за паркић, пружила је Иницијатива Не давимо Београд и Удружење за заштиту уставности.

Како јавља наш репортес с лица места, окупљнени грађани су на кратко за време шетње блокирали саобраћај Пожешкој улици.