Прочитај ми чланак

Протест малинара: Бесни због откупне цене

0

Протест малинара у Ариљу одржан је данас у овом граду и у Пожеги, где су незадовољни произвођачи малина блокирали саобраћај.

Малинари су најпре блокирали петљу Ариље – Пожега, јер су незадовољни откупном ценом малина. Они су најпре тракторима блокирали петљу, а према нашим сазнањима, блокада је трајала око два сата. Потом су се у тракторима запутили ка Пожеги, где су блокирали саобраћај.

Подсетимо, произвођачи су раније најавили овај протест уколико се договор о откупној цени малине не постигне, јер су незадовољни откупном ценом малина од 250 динара по килограму.

Малинари окупљени око удружења „Виламет“ Ариље незадовољни су постигнутим договором о откупној цени малине од 250 динара по килограму и не прихватају га, изјавио је представник овог удружења Милета Пилчевић.

Пилчевић је раније за Н1 рекао да је о договору чуо из медија и да су представници овог удружења били искључени из последњих преговора иако су на свим претходним састанцима били присутни.

– Шокирани смо да смо искључени из преговора и тиме да се доводе неки други људи који то договоре без ичије сагласности. Они су подржали решење од 250 динара по килограму, што ми никако не прихватамо. То је цена производње – рекао је он.