Прочитај ми чланак

ПРОГОН: Полиција привела монаха Антонија због геј параде?

0

Према писању портала "Истинољубве", припадници полиције су на граничном прелазу Хоргош привели монаха Антонија ради давања изјаве поводом најављене геј параде у Београду.

Како наводи овај портал, монах Антоније је прошле године насилно и безаконито ухапшен током протeстa против геј параде у Београду, а сада је „превентивно“ приведен уочи најављене самозване „Недеље поноса“.

Многи су поставили и питање због чега је мото овогодишње „Недеље поноса“, коју ће ЛГБТ удружења организовати у септембру у Београду – „Не одричем се“?

Док организатори тврде да је то порука родитељима да се не одричу своје деце са другачијом сексуалном оријентацијом, многи су алудирали на чињеницу да током чина крштења кум три пута одговара „Одричем се“ на питање свештеника: „Одричеш ли се сатане и свих дела његових, свих анђела његових, и сваког служења њему и све гордости његове“

Такође, 15. септембра је испред Цркве Светог Марка у Београду заказан православни протест против промоције, како наводе организатори, саблазни геј-парадирања и даљег систематског моралног и националног разарања српског народа.