Прочитај ми чланак

Прогласили га наоружаним дилером, па му упали у кућу због позивања на протест

0

Кућа Милорада Петровића са Уба, који је на друштвеним мрежама позвао своје суграђане да се у суботу придруже великој блокади пута које су организоване широм Србије, а затим му је полиција упала у кућу, претресана је на основу иницијативе припадника МУП из Полицијске станице Уб јер су "дошли до оперативних сазнања да ту држи оружје и марихуану", објашњено је из Основног јавног тужилаштва у Убу.

Драма у кући Петровића одиграла се у тренутку када је он био на послу, а код куће су били његови родитељи. Како је појаснио за наш портал, десет полицајаца му је упало у стан.

„Јуче ми је десет полицајаца у униформама, а и у цивилу, упало у стан са судским налогом, под сумњом да се бавим продајом оружја и опојних средстава. Да није тужно било би пресмешно, каква пародија. Ја немам никакве везе са тим, то је јасно. Ја немам баш никакве везе са таквим стварима, ја се дружим са нормалним људима, из угледне сам породице. Сигуран сам да су дошли због мог позивања на протесте, нема трећег. Родитељи су ми тада били код куће, када је полиција дошла, они су старији и јако су се потресли “, објаснио је Петровић.

Како су казали из Основног јавног тужилаштва, у Петровићевој кући није пронађено ништа од онога на шта је полиција сумњала, чиме су потврђене Петровићеве тврдње да са недозвољеним радњама нема апсолутно никакве везе.

„Обавештавамо Вас да је током јучерашњег дана овом тужилаштву од стране Полицијске станице Уб поднета иницијатива за претресање куће Милорада Петровића из Уба, јер је иста Станица дошла до оперативних сазнања да Милорад Петровић у својој кући неовлашћено држи ватрено оружје – пиштољ и опојну дрогу – марихуану, те да је вероватно да ће се претресањем пронаћи предмети кривичног дела“, кажу из ОЈТ и даље наводе:

„Поступајући по наведеној иницијативи, Основном суду у Убу поднели смо захтев за издавање наредбе за претресање куће и других просторија, на основу чл. 152 и чл. 155 ЗКП-а, те је судија за претходни поступак донео наредбу о претресању. Током јучерашњег дана извршено је претресање куће Милорада Петровића, којом приликом нису пронађени поменути предмети кривичног дела.“

Петровић је сада, каже, сасвим сигуран да су на овај начин желели да му покажу своју надмоћ и силу, како би га престрашили.

„Ово се десило мени, али сутра може било коме. Дошли су да покажу да могу, да искажу своју јачину“, истакао је Милорад Петровић.

Питања о овом предмету послали смо и Основном суду на Убу из ког нам је кратко речено да све информације потражимо у тужилаштву по чијем предлогу је донета наредба за претрес.

Подсетимо, еколошки протести и блокаде саобраћајница биће организовани у суботу, 4. децембра, у 14 часова.

Један од организатора Марко Ољача најавио је да ће блокаде бити одржане у најмање 30 градова и насеља широм Србије. Коначан списак бити утврђен у петак или у суботу пре подне.

Како је прецизирао, активисти су потврдили да ће протесте и блокаде организовати Нови Пазар, Нова Варош, Кикинда, Нови Сад, Пожега, Ниш, Београд, Велико Градиште, Лозница, Смедерево, Ужице, Пријепоље, Пожаревац, Сремска Митровица, Топлица, Бољевац, Ваљево, Горњи Милановац, Јагодина, Лазаревац, Костолац, Лесковац, Суботица, Краљево, Шабац, Кула и Крагујевац.