Прочитај ми чланак

Проглашена ванредна ситуација у Лозници и у појединим деловима Шапца

0

Штаб за ванредне ситуације Шапца донео је олуку о проглашењу ванредне ситуације у појединим деловима на територији града због опасности изазваном обилним падавинама, поплавама и појавом бујичних вода. Ванредна ситуација проглашена је и на територији Лознице.

Хитну седницу Штаба за ванредне ситуације Шапца сазвао је градоначелник Александар Пајић, а ванредна ситуација проглашена је у месним заједницама: Петковици, Десићу, Грушићу, Варни, Јевремовцу, Горњој Врањској, Криваји, Букору, Румској, Волујцу, Накучанима, Дворишту, Поцерском Метковићу, Бојићу, Заблаћу, Метлићу, Белој Реци и Синошевићу, објавила је градска управа Шапца.
Ванредна ситуација је уведена и ради спровођења оперативних мера заштите и спасавања.

Foto: MUP

Пајић је наложио да се привредни субјекти од посебног значаја ставе у стање приправности, изврше проверу материјално-техничких средстава и расположивих људских ресурса у циљу стављања у функцију одбране од поплава.

На седници Штаба поручено је да ће редовно информисати и обавештавати јавност о свим битним чињеницама од значаја за заштиту и спасавање, као и престанку опасности због којих је ванредна ситуација проглашена.

Ванредна ситуација проглашена у Лозници

Штаб за ванредне ситуације Лознице прогласио је ванредну ситуацију на територији града, а полазећи од стања на терену и даље могуће опасности од изливања водотокова.

Седници Штаба за ванредне ситуације Лознице присуствовали су припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а, Полицијске станице Лозница и Ватрогасно спасилачке јединице Лозница.

Имајући у виду да је ово подручје означено као подручје ризика, црвеним метео алармом Градски штаб за ванредне ситуације града Лознице ће све време бити ангажован првенствено на терену и налазиће се у тзв. сталном заседању, објављено је на сајту града Лозница.