Прочитај ми чланак

Приштина ухапсила Србина због нереда, а приведен пре него што су почели (ВИДЕО)

0

Радош Петровић, кога су приштинске власти ухапсиле и заједно са Душаном Обреновићем га терете за изазивање нереда у Звечану, приведен је пре него што су нереди почели, види се на снимцима које је снимила Грачаница онлајн. Петровићу је одређен притвор до 30 дана, а на снимку се види како је увучен кроз кордон Кфора пре почетка нереда

Претходно је и РТВ Ким објавио снимке на којима се види да се јасно види да Петровић и Обреновић у нереду нису учествовали, нити су могли да нападну било кога, пошто су претходно – приведени.
Адвокат Васић рекао је да ће снимак доставити Специјалном тужилаштву.

„Овим снимком, као и бројним другим, без сумње је утврђено, да је господин Петровић приведен од стране Кфора много пре него што су нереди почели. Снимке ћу доставити Специјалном тужилаштву уз захтев суду за ослобађање мог брањеника“, казао је за Грачаницу онлајн адвокат Радоша Петровића, Дејан А. Васић.

Адвокат Обреновића каже да је то оно на шта су указивали суду.

На снимку који је Ртв Ким раније објавио види се да поред Радоша Петровића мирно седи и Душан Обреновић.

Адвокат Душана Обреновића, Предраг Миљковић, истиче да је то покушао да докаже суду.

„То је оно о чему смо суду указивали током седнице, да је фактички моменат лишавања слободе мог клијента тај тренутак који се види на сликама, а не како тужилаштво тврди 23.30. Надаље, види се да је мој брањеник мирно протествовао и да је са земље увучен од стране војника Кфора“, рекао је Миљковић додајући да ће данас проследити фотографије и снимке суду и тужилаштву.

Двојица Срба ухапшена су у понедељак, а током инцидената повређено је и више десетина Срба.