Прочитај ми чланак

ПРИШТИНА: Убијена трудница данас требало да се породи; Монструм претио и породици

0

Осумњичени за убиство труднице (35) у дворишту Гинеколошке клинике у Приштини и даље је у бекству, потврдио је тужилац Иљаз Бећири. Према ранијим писањима медија, осумњичени је био у поступку развода са убијеном супругом, а како се наводи, имао је и забрану прилазака због ранијих претњи жени.

Трагичан случај шокирао је јуче јавност. Сумња се да је трудницу убио супруг, са којим је била у процесу развода.

Жртва, која је на клиници чекала термин порођаја изашла је да нешто купи када је на њу пуцао осумњичени. Тело настрадале лежало је два сата на месту трагичног догађаја.

Сестра труднице изјавила је да је њихов зет стално претио целој породици ватреним оружјем, преноси портал Коха.нет.

Оптужила је институције земље за нерад и како је испричала, осумњичени је супругу убио хицем иза леђа.

„Испалио је један хитац у њу с леђа који ју је оборио, а затим је поново пуцао и убио је. Моја сестра је данас требало да се породи“, рекла је сестра убијене труднице.

Додала је да је две недеље након удаје њене сестре, открила да су је њен муж и његова породица физички злостављали. У међувремену је тражила да је врате породици, али јој он није дозволио, претећи јој више пута пиштољем.

Тужилац Иљаз Бећири истакао је да се осумњичени терети за још неколико случајева насиља у породици, преноси портал Косово-онлине.

Убијена трудница имала је налог за заштиту Основног суда у Урошевцу који је забранио осумњиченом да прилази жртви.

„Полиција је у координацији са државним тужиоцем, покренула истрагу и наставља са предузимањем свих истражних радњи у циљу потпуног расветљавања догађаја“, рекла је портпаролка полиције Фљора Ахмети.

Било је бројних реакција поводом овог случаја, а за данас у 16 сати је најављен протест у Приштини.