Прочитај ми чланак

Примила награду, па уживо прозвала компанију за мобинг (ВИДЕО)

0

Јована Бакула, заменица маркетинг менаџера познате модне компаније P.S. Fashion, добила је јуче признање у категорији Инстаграм на додели награда Топ 50 најбоље онлине ствари. Међутим, у укључењу уживо она је упутила тешке речи својој компанији и позвала све угњетаване раднике да се побуне.

Бакула је на почетку обраћања навела да је година за нама била тешка и честитала свом маркетинг тиму.

Foto: Printscreen

Одмах након тог наоко уобичајеног увода, уследило је нешто сасвим другачије – велике оптужбе сопственој фирми за мобинг.

Како је казала Бакула, тај тим већином, нажалост, није више део P.S. Fashion компаније.

“Од девет запослених који су почетком године били у тиму, сада нас је троје. Од тога је једна колегиница на боловању због психичке неуравнотежености. Због истих разлога, огромног притиска и стреса, једна колегиница је дала отказ, двоје колега је добило отказ под неразјашњеним околностима, због стреса. Многе колеге су премештене, тако да је ово једна Пирова победа.”

Онда је Бакула запослене позвала на побуну.

“Ја морам да позовем све послодавце да штите и цене своје запослене и позивам све запослене да иступе, да буду храбри и да се боре против мобинга и израбљивања које је постало врло активно посебно у овом периоду короне”, закључила је у даху Бакула и добила велики аплауз публике.

Након овога Бакула је снимак поделила на свом Инстаграм профилу.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Jovana Bakula (@seljanka.ba)

“Ово је моја прича, због које не спавам, плачем и тресем се! Радни народе, борите се за своја права и молим вас поделите ово даље! Хвала мојој баки Јованки по којој сам добила борбено име. Од овог момента мој профил ће преузети мени драги људи, након свега треба ми одмор. Молим храбре и утицајне људе да шире причу даље”, навела је Бакула уз снимак.

Иначе, седиште компаније P.S. Fashion је у Чачку, али компанија има представништва у целом региону. Нова.рс ће покушати данас у току дана да добије коментар из ове фирме на оптужбе које је Бакула изнела на њихов рачун.

У међувремену, било је и реакција на Бакулин наступ на друштвеним мрежама:

Foto: Screenshot Instagram