Прочитај ми чланак

Пред нама је тропски дан: 2 упозорења РХМЗ, упаљен наранџасти метео аларм

0

У Србији ће данас бити сунчано и веома топло са температуром до 36 степени, уз слаб развој дневне облачности у планинским пределима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Дуваће слаб до умерен северних праваца. Јутарња температура ће се кретати од 12 до 20 степени Целзијуса, док ће највиша дневна бити од 33 до 36 степени.

У Београду ће бити сунчано и веома топло уз слаб до умерен ветар северних праваца. Јутарња температура ће бити од 17 до 20 степени Целзијуса, а највиша дневна око 35 степени.

РХМЗ упозорава на високе температуре
„Данас и сутра у целој земљи, а у недељу на југу и истоку Србије веома топло са највишом температуром од 34 до 37 °Ц“, упозорава РХМЗ.

Исто упозорење издато је и за подручје Београда.

„Данас и сутра у целој земљи, а у недељу на југу и истоку Србије веома топло са највишом температуром од 34 до 37 °Ц“, наводи се.

Време данас опасно
На територији целе Србије на снази је наранџасти метео аларм, што значи да је „време опасно“.

„Време је опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, наводе из РХМЗ.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!