Прочитај ми чланак

Позив на промоцију Златибора по градовима Србије – летњи одмор за незаборав

0

На Златибору, најпосећенијој планини Србије, све је спремно за још једну успешну туристичку сезону. Разноврсна понуда и атракције, модерни хотели, квалитетан приватни смештај, сви локалитети на располагању су гостима за здрав, садржајан и безбедан одмор.

Здрављу од давнина погодује ваздушна бања Златибор, са пријатном климом, лековитом ружом ветрова, мирисима борова и цветних ливада, дугим шеталиштима. Овде су одлични услови за пешачење уредјеним стазама, купање на отвореним купалиштима, камповање, спортске припреме, параглајдинг, планински бициклизам, јахање коња, вожњу квадова, стреличарство…

Златиборски садржаји су свима привлачни и углавном познати, ово је туристичко место врхунског смештаја, најбољег провода, бираних програма. Од ове сезоне туристи могу уживати на обновљеном Краљевом тргу, поред најлепшег језера у центру, у погледу из кабина најдуже панорамске гондоле која је спојила средиште планине с највишим врхом Торником. “Голд гондола“ је посебна атракција, јер пружа незабораван доживљај током вожње изнад живописних златиборских пропланака и Рибничког језера, која траје 25 минута.

Нови садржај је и велики хотелско-апартмански комплекс подигнут уз Краљев трг, на око 40.000 квадрата, који је саградила фирма “Галенс инвест“. А туристи су већ добро упознали Стопића пећину, Каубојски град “Ел Пасо сити“, популарни Дино парк, летњу понуду центра “Торник“, Авантура парк, трим стазе, спортске објекте, водопад у Гостиљу, Музеј “Старо село“ у Сирогојну, Бошкову воду у Љубишу, околна излетишта и друге вредности Златибора.

Одмор је овде и у ово време сигуран, јер се посвећено брине о здравственој безбедности туриста. Током неповољне епидемиолошке ситуације поштоване су све мере које је прописао Кризни штаб, манифестације нису организоване, а сви локалитети радили су уз поштовање здравствених прописа, што је допринело да Златибор буде безбедно и здраво место. Сада се епидемиолошке прилике побољшавају, што ће омогућити да “златну планину“ током сезоне посети велики број љубитеља планинског одмора.

Посебне чари златиборском одмору даће укусни залогаји у одличним ресторанима и хотелима, од којих сваки има неки свој специјалитет који привлачи госте. Све је овде у споју традиционалне и савремене кухиње, хране овог краја од бираних домаћих производа и разноврсних светских укуса.
Цене боравка и услуга нису мењане у односу на раније године. На Златибору има смештаја за сваки џеп, од врхунског у елитним хотелима до удобних пансиона, приватних апартмана и сеоских туристичких домаћинства где се може боравити по повољним ценама.

Промоција Златибора

Промоција Златибора поводом отварања летње туристичке сезоне, која ће бити организована у градовима Србије.

Ове недеље је планирано да се промоције одрже у следећим градовима:

09. јун – среда

Ваљево – испред Центра за културу Ваљево (улица Чика Љубина бр. 5) од
14 часова

10. јун – четвртак

Топола – улица Књегиње Зорке, плато на углу са улицом Краља
Александра Карађорђевића Првог у 14.00 часова

У прилогу Вам достављамо саопштење за медије и брошуру којом се
најављује летња туристичка сезона на Златибору.