• Почетна
  • ДРУШТВО
  • ПОВОРКА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ 17. МАРТА 2004. на КОСМЕТУ: Не заборави Србине НАТО-ОВК злочине
Прочитај ми чланак

ПОВОРКА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ 17. МАРТА 2004. на КОСМЕТУ: Не заборави Србине НАТО-ОВК злочине

0

17. марта 2016. године од 17 часова одржаће се шетња у знак сећања на жртве мартовских погрома на Косову и Метохији. Организатор догађаја је неформална групација Родољубива омладина која позива све родољубе, патриоте и пре свега све Србе да се прикључе овој шетњи. 

„Пред очима целокупне међународне заједнице и НАТО снага  17. марта 2004. године на Космету су убијани људи само зато што су Срби. Православне светиње су паљене, људи су протеривани и убијани од стране шиптарских терориста који су били и јесу под протекторатом НАТО-а. НАТО трупе на Космету су имале одговорност да заштите све грађане окупиране територије Србије. Постављамо питање: Које смо поуке као народ извукли из тог стравичног злочина када премијер Србије Александар Вучић потписује споразум са НАТО злочинцима и вређа све жртве говорећи да ће НАТО чувати Србе на територији Космета“, рекао је Дамњан Кнежевић, један од организатора скупа, а затим додао:

„Заборав је злочин, а тим злочином ризикујемо да се стравична злодела над нашим народом понове у још већем обиму. Последња су времена да се као народ дозовемо памети и освестимо, да станемо у одбрану себе и својих светиња. Шиптари су нам палили цркве и манастире, а данас ми то сами радимо потапајући светињу коју су изградили Немањићи, потапајући Ваљевску Грачаницу“, завршио је Кнежевић.

Извор: СРБИН.ИНФО