Прочитај ми чланак

ПОТПУНО ЈЕ НЕУХВАТЉИВ: Србин је нa топ-листи бегунaцa у Бритaнији!

0

Данијел Дугић (36), који је оптужен за шверц 225 килограма кокаина, налази се на списку 30 криминалаца за којима се годинама трага у овој земљи.

Данијел Дугић (36), српски држављанин који је у Великој Британији оптужен за шверц 225 килограма кокаина, више од четири године налази се на листи 30 најтраженијих бегунаца у тој земљи!

Дугићева слика окачена је на бројним међународним потерницама, заједно са фотографијама других одбеглих криминалаца које британске власти оптужују за најтежа кривична дела.

ВЕЗЕ СA МAФИЈОМ

Након откривања товара у Ламаншу, британске власти су ухапшеног Баранина Зорана Дрешића, сарадника Данијела Дугића, означила као нарко-боса који је у Британији био главна веза са бразилском мафијом и озлоглашеним Гораном Нешићем Цигом. Црногорски медији су пренели да је после пресуде од шеснаест и по година затвора у Британији, Дрешић 2014. депортован у Црну Гору, чије су га власти потраживале због кривичних дела још од краја деведесетих.

Име одбеглог Србина одјекнуло је у светској јавности 2010, након што је британска полиција пресрела рибарски брод у Ламаншу и у његовом контејнеру за складиштење рибе пронашла товар од чак четврт тоне чистог кокаина.

Вредност заплењене дроге, за коју се верује да је била намењена британском тржишту, процењена је на више од 60 милиона евра.

Специјалци британске полиције ухапсили су тада посаду брода „Фрешвотер фајв“, међу којима је идентификован и црногорски држављанин Зоран Дрешић из Бара. Иако се на саслушању бранио да се на броду нашао као рибар и ловац на јастоге запослен на црно, полиција је током истраге установила да је један од водећих кријумчара кокаина из Јужне Aмерике. Даљом истрагом утврђено је да је Дрешић комуницирао са Данијелом Дугићем, и то захваљујући листинзима мобилног телефона. Британски медији су тада пренели да се Дрешић у прво време правдао да му је Дугић познаник с којим га је упознао заједнички пријатељ, али да је причу убрзо променио тврдећи да га уопште не познаје.

Банда кријумчара, међу којима је био и Дрешић, убрзо се нашла пред британским судом који их је казнио са укупно 104 године затвора. Сви они су на суђењу тврдили да не познају одбеглог Дугића, као и да је он грешком повезан са њима. Британски медији преносе да тамошње власти још од 2013. верују да се Дугић крије на територији Шпаније, због чега обавештајне службе обе државе заједнички непрекидно раде на лоцирању и хапшењу Дугића свих ових година.

БОНУС ВИДЕО

Председник удружења грађана „Свети Сава из Лазаревца”, које је формирано због превеликог броја дилера дроге на улицама Лазаревца, био је гост емисије „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, у којој је причао, преко конкретних примера, како нарко мафија дистрибуира дрогу међу српском омладином (00:22:30) . Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.