Прочитај ми чланак

Потопи широм Србије: У Новом Саду две особе повређене, у ужичким селима бујице

0

Припадници Министарства унутрашњих послова су због последица падавина интервенисали на територији Новог Сада, општине Беочин, као и у Сремским Карловцима, Зрењанину, Шапцу, Руми и Ваљеву

Обилне падавине узроковале су поплаве у појединим деловима Србије. Припадници МУП-а интервенисали су у више места, а евакуисане су три особе.

Две особе су повређене током невремена у Новом Саду, а у Коцељеви је дошло до плављења десетак кућа. МУП саопштава да тренутно нема угрожених.

У невремену које је захватило Нови Сад поплављене су броје улице, а у појединим деловима војвођанске предстонице било је и града. Под водом су биле и неке саобраћајнице у центру Коцељеве, као и неколико домаћинстава. Излили су се мањи водотоци.

Припадници Министарства унутрашњих послова су због последица падавина интервенисали на територији Новог Сада, општине Беочин, као и у Сремским Карловцима, Зрењанину, Шапцу, Руми и Ваљеву.

Како се наводи, припадници Сектора за ванредне ситуације били су ангажовани на црпљењу воде из подрумских просторија у Руми, у месту Черевић, Жабљу, Сремским Карловцима, Зрењанину.

У саопштењу се додаје да је у Коцељеви дошло до плављења десетак кућа, као и у Ваљевској Лозници, где је вода продрла у подрумске просторије једног локала.

Нови Сад под водом

Нешто после 19 часова јако олујно невреме захватило је Нови Сад. Бројне улице су поплављене, саобраћај функционише отежано, а у неким деловима града је и блокиран.

У појединим деловима војвођанске престонице било је и града.

Фото: Принтскрин Ана Лалић/Видео

 

У Коцељеви под водом 10 кућа

Поплављене су улице и у центру Коцељеве, као и неколико домаћинстава. Вода угрожава школу и вртић. Излили су се мањи водотоци.

Све надлежне службе су на терену, јавља РТС.

У ужичким селима бујице

Подручје ужичког села Каран јуче у поподневним сатима захватило је јако невреме праћено обилним падавинама и до 30 литара кише што је довело до бујица и до пораста нивоа потока Станци и његовог изливања, рекао је за Тањуг Зоран Милитаров, начелник комуналне инспекције Града Ужица.

„Дошло је до зачепљења пропуста и немогућности да вода настави даље својим током па је дошло до изливања на пут и улазак воде у један број објеката“, рекао је Милитаров и истакао да ни у једном тренутку нису били угрожени људски животи.

Тренутно се, како је додао, предузимају мере да се отклони то запушење иако је дошло до стабилизације водотока, али с обзиром на то да се могу очекивати наредних дана исто овако обилне падавине онда је неопходно да се ти радови и изведу. Он је подсетио да су велике поплаве на овом подручју биле и 2014. године.

Додао је да је у току дана било падавина и на Јеловој Гори, али да није било пораста нивоа ни реке Ђетиње ни Волујачког потока, док је река Лужница у мањем порасту. Што се тиче одржавања водотокова, Милитаров каже да постоји двострука обавеза и месних заједница и града.

Месне заједнице, додао је, треба да пријаве све проблеме на водотоковима, а Град да преко служби за одржавање реагује како се овакве ствари не би дешавале. За три сата колико је трајало невреме, у прекиду је било и снабдевање села електричном енергијом.