ПОСМРТНА МАФИЈА хара Београдом! Чекају да неко без потомака умре…

0

Институт за анатомију у Београду нема довољно лешева за практичне вежбе студената медицине јер гробљанска мафија отима станове мртваца без законских наследника да би их препродавала и згртала милионе!

Ова афера испливала је на видело 31. октобра 2018, када је ухапшена банда од 10 чланова, која је током 2017. продајом станова покојника без породица на Вождовцу, Звездари и Новом Београду зарадила око 30.000.000 динара!

Преваранти су добијали дојаву чим у Београду умре неко без потомака, будући да њихови поједини чланови и сарадници раде у погребним предузећима и државним институцијама, па су њихове станове отимали држави испред носа!

Према новом Закону о здравственој заштити, факултети здравствене струке могу да преузму посмртне остатке и у случају када премине особа без породице, чије тело не подиже нико из капеле или особа која се за живота није изричито, у писменом облику, томе противила. После завршене обуке будућих лекара на телима покојника, која траје најмање две године, следи такозвана социјална сахрана, пошто све трошкове испраћаја сноси држава, тачније фа- култет. Међутим, гробљанска мафија добија дојаву чим умре неки усамљеник, па је осим астрономске зараде на штету државе и будућим лекарима помрсила конце јер због њихових малверзација немају довољно лешева за практичне вежбе!

Препродају станове покојника уз помоћ лажне документације, иако актуелни закон прописује да треба да их наследе општина или Град Београд – каже наш саговорник и истиче да нови Закон о здравственој заштити предвиђа да се тела покојника без наследника уступају факултетима здравствене струке, али се он не примењује!

Институт анатомије Медицинског факултета у Београду је врхунска установа на којој професори на лешевима обучавају докторе разних специјалности да буду још бољи. Др Нико Миљанић, оснивач тог института, прикупио је 1920. за годину дана 99 лешева за вежбе студента, а сада имамо проблем јер се мафија отима за такозване социјалне сахране само да би се домогла станова покојника!

Очекујемо да држава стане на пут овој мафији и да чланови групе која је оштетила државну касу, а лекарима ускратила вежбе, буду осуђени пред Специјалним судом у Београду – наводи саговорник.

НА ФОРУ ПОСТАЛИ НАСЛЕДНИЦИ

Група која је на становима мртваца зарадила милионе јављала је суду да је од покојника недавно купила стан, али да је уговор негде затурила или изгубила.

– Пошто се копије уговора чувају и у другим институцијама, преваранти су говорили бројеве уговора за које су унапред знали да се налазе у архивама, али на страницама које су претходно мистериозно исцепане! Због зачкољице с исцепаним страницама, потом су успевали да извуку копију свог непостојећег купопродајног уговора! С тим документом су улазили у процедуру наследства, а по окончању су постајали и формални власници станова, који су продавали по кратком поступку, и то по цени која је много нижа од тржишне – наводи извор.

                             ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!