Прочитај ми чланак

После изјаве Вучићевића да се отказује, огласили се организатори параде содомита

0

Организатори овогодишњег Европрајда (Еуро Приде 2022), који ће бити одржан од 12. до 18. септембра, демантовали су тврдње главног и одговорног уредника Информера Драгана Ј. Вучићевића да је ова манифестација отказана.

Он је у емисији на ТВ Пинк рекао да Европрајд у Србији неће бити одржан због тренутне безбедносне ситуације у земљи и то је званична одлука врха државе.

С друге стране, организатори тврде да то није тачно и да ће Европрајд са свим најављеним догађајима и шетњом 17. септембра, рутом која је јавно објављена, бити одржан.

„Као организатори Европрајда у Београду, свакодневно комуницирамо са државним органима и немамо било какав наговештај да се одржавање догађаја може на било који начин довести у питање. Зато кажемо – да, Еувропрајд ће бити одржан у Београду, његови учесници биће потпуно безбедни и послаћемо поруке о значају толеранције и поштовања људских права ЛГБТ+ популације“, наводи се у саопштењу, а преноси Данас.рс.

Када је реч о изјави уредника дневног листа Информер, организатори Европрајда указују да је она узнемирила ЛГБТ+ заједницу.

„Зато у име учесника, извођача и компанија које су ове године први пут подржале нашу манифестацију, очекујемо и тражимо од највиших представника државе да отклоне сваку сумњу, а ми свакако настављамо са завршним припремама за одржавање Европрајда“, наводи се у саопштењу.