Прочитај ми чланак

ПОРФИРИЈЕ упутио телеграм Балашевићима: Наш Ђоле уносио ведрину и смисао

0

Патријарх српски Порфирије је обелоданио медијима шта је написао у телеграму саучешћа, који је упутио породици Балашевић поводом смрти Ђорђа.

Молим се за спас душе оног Ђорђа који је, у тешким годинама, уносио смисао и ведрину у свакодневицу многих генерација, написао је патријарх српски Порфирије, поводом упокојења истакнутог уметника Ђорђа Балашевића, у саучешћу које је упутио његовој породици.

Љубав о којој је неуморно певао је била сам садржај његовог живота, посвећеног супрузи Оливери и њиховој деци, навео је патријарх. И због те љубави, и због ове ведрине и смисла који се нежно крио свуда по његовим стиховима, али и због личних сусрета у којима сам упознао и јавности невидљиве димензије његове личности, ја изражавам искрено саучешће породици Ђорђа Балашевића, истакао је он.

„Молитвама узвраћам на ту неограничену количину љубави за све лепо, благо и питомо, попут бачке равнице нашег Ђолета“, наводи се у саучешћу патријарха Порфирија.

Ђорђе Балашевић сахрањен је данас на Градском гробљу у Новом Саду у присуству породице и СНС градоначелника Милоша Вучевића.

„Ноћ кад је Ђоле препливао Дунав“ биће организована сутра увече од 19 сати, на Кеју уз Дунав, чиме ће се Новосађани опростити од свог суграђанина, преноси Данас.