Прочитај ми чланак

Поново блокиран део центра НС и Варадински мост

0

Седми је дан протеста пољопривредника у Новом Саду, а ситуације и даље неизвесна. Пољопривредници су управо одлучили да тракторе поставе и код Жежељевог моста, а селективно пропуштају возила.

Тренутно је тракторима блокиран Варадински мост, цео Булевар Михајла Пупина, а одблокирана је Јеврејска улица до Футошке пијаце. Ратари чекају исход састанка у Влади Србије, који је почео у 10 часова и још увек није завршен.

Ратари у Новом Саду рекли су да уколико преговори не буду успели, блокаде ће се проширити. То се управо дешава. Ситуација је у саобраћају постала врло напета.

Пољопривредник Радослав Адамовић каже да уколико до 15 часова разговори у Београду не крену „исправним путем“ да ће доћи до радикализације протеста, а постоји и могућност блокаде ауто-пута.

– Добио сам информацију да је у току озбиљно трешење празне сламе. Значи, ништа се не дешава, празма слама се истреса и ништа више. Замајавају тамо људе и покушавају да нам краду време како би унели неку несигурност у наше редове. То се неће десити. Ако то до три сата не буде кренуло неким исправним путем, ми ћемо озбиљно појачати и блокаде и кренућемо озбиљније у блокаде. Они ако мисле да се играју и даље, нека пробају. Имамо планиране руте, не могу вам сада то све открити, али мораћемо још да радикализујемо овај наш протест. Постоји могућност чак и блокада ауто-пута, каже Адамовић.

Због блокаде аутобуси ГСП-а су на појединим линијама због блокада променили трасе. По измењеном режиму саобраћају линије 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 12, 14, 60, 61, 62, 63, 64 и 69.

Ратари су данас на преговорима у Влади Србије. Одлучено је да на састанак иде пет ратара, а представник оних који су на протесту у Новом Саду биће Миле Сланкаменац.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!