Прочитај ми чланак

ПОНОС СРПСКЕ: Малагурски, Пернар, Мишак, Драгаш – млади Срби чине чуда у Модричи!

0

МОДРИЧА – Да би локална заједница напрадовала потребна је креативна и добро организована омладина, а да ли је то коначно добила и наша општина у виду организације Слободарски покрет тема је нашег данашњег разговора са представницима те организације.

boris-malagurski-zeljko-cajic-stefan-duric-ranko-todorovic-i-mladen-stojanovic

Шта је Слободарски покрет?

-Слободарски покрет је организација младих људи који желе да се боре против социјалне неправде, неморала, неодговорног вођења државе и “западних вриједности” које лоше утичу на наше друштво – рекао је Ћајић.

Које сте акције до сада одрадили?

-Иако ћемо званично бити регистровани тек у јануару успјели смо до сада да одрадимо три акције, а то: подјела летака са називом “Укључи мозак – искључи ријалити”, вече родољубиве поезије на којој смо скупљани новац за операцију нашег пријатеља и последња трибина на којој је гост био Борис Малагурски – рекао је Стефан Ђурић.

slobodarski-pokret-logoТрибина Бориса Малагурског је привукла велику пажњу грађана Модриче, како сте ступили у контакт с њим и зашто сте се одлучили да вам он буде први гост?

-У контакту смо са Борисом већ дуже вријеме и он је већ од раније био упознат са ставовима наше организације тако смо се за трибину договорили за мање од пет минута. Одлучили смо се да први гост на нашој трибини буде Борис Малагурски зато што је он својим примјером показао да млади људи могу да остваре успјех ако имају добре идеје и вољу и жељу да остваре своје идеје. Уз све то, Борис дијели и апсолутно исте политичке ставове као и ми што је било довољно да он буде наш први гост – објашњава Ђурић.

У граду је се доста причало о вашој првој трибини, да ли такве ствари можемо очекивати од вас и у будућности?

-Наравно, трибина Бориса Малагурског је била прва у низу, а већ 22.11.(термин још није сигуран) би требала бити следећа трибина на којој ће гости бити Иван Пернар (члан хрватског Сабора), Бранко Драгаш (један од најбољих свјетских економиста) и Крешимир Мишак (новинар и писац). Након трибине имамо у плану покретање хуманитарне акције како би дјеци са наше општине уљепшали божићне и новогодишње празнике, а паралелно с тим у плану су нам још двије трибине за које смо сигурну да ће привући велику пажњу, али не желимо још открити имена – додаје Ђурић.

Организовање таквих догађаја сигурно захтјева одређен новац, како се ви финансирате?

-За наше услове то је велики новац, али смо доказали да и даље постоје друштвено одговорне фирме и појединци који су спремни да уложе новац у квалитетне пројекте, као такве морамо споменути наше пријатеље и спонзоре: Апотека Мента, Стара Геа и Српски културни центар – рекао је Ћајић.