Прочитај ми чланак

Политиколог Самарџић: Дејан ухапшен због критика, борци за људска права да реагују

0

Политиколог и активиста Мирослав Самарџић, лауреат награде за унапређење културе људских права „Константин Обрадовић“, позвао је данас надлежне да ослободе новинара Дејана Петра Златановића.

Како је навео, он се придружују захтевима који су данас упућени да се новинар и уредник портала Србин.инфо ослободи. Изнео је мишљење да су борци за људска права дужни да реагују у овом случају.

„Придружујем се захтевима за ослобађање новинара Дејана Петра Златановића. На скупу одржаном у Београду 15. фебруара он ниједном државном функционеру конкретно, нити било коме другом, није упутио претњу. Борци су људска права дужни су нарочито да реагују када су угрожена права њихових неистомишљеника. Златановић је ухапшен зато што се противи прихватању тзв. француско-немачког споразума о нормализацији односа између Србије и Косова и због тога што је на порталу србин.инфо Александар Вучић често изложен критици“, навео је у свом реаговању Мирослав Самарџић, политиколог.

Ослобађање Златновића затражило је више новинарских удружења, активиста и појединаца као и Синдикат новинара Србије и Удружење новинара Србије, који су захтевали да полиција пусти на слободу приведеног уредника портала Србин.инфо Дејана Златановића.