Прочитај ми чланак

Полицијски час на КиМ: Од вечерас у 20 сати до понедељка у пет ујутру

0

Привремено приштинско министарство здравља прогласило је полицијски час у седам општина на КиМ од вечерас у 20 часова до понедељка у 5.00 ујутру.

Због повећаног броја оболелих од коронавируса и лоше епидемиолошке ситуације, становници Приштине, Косова Поља, Гњилана, Обилића, Ðаковице, Подујева и Штимје неће моћи да уђу, нити да изађу из ових средина, од вечерас до понедељка ујутру, преноси писање Кохе Косово онлајн.

Foto: Tanjug/AP

Трг статуа биста споменик Ибрахим Ругова, пристина, центар панорама гада,
Приштина / Фото: Схуттерстоцк

Из Министарства здравља поручују да ће било која друга општина која уђе у црвену зону по броју заражених по глави становника, бити стављена у карантин.

Пред полицијског часа, према новим мерама заштите од пандемије ковида-19, прописује се и забрана делатности свих угоститељских објеката у том временском периоду на целој територији КиМ, преноси Косово онлајн.

Забрањен је и рад свих пословних субјеката и предузећа, трговинских и рекреационих центара, као и супермаркета.

Одлука се не односи на пекаре, апотеке, мале пијаце, пумпе за гориво, здравствене установе, као и све оне који раде на томе да се осигура функционисање снабдевања.

Косовска полиција дужна је да изврши ригорозну контролу спровођења мера, одлука и Закона о превенцији и борби против пандемије ковида-19 на територији КиМ, каже се у одлуци приштинске владе и додаје да су за све прекршиоце ових мера, надлежни органи дужни да изрекну казнене мере.