Прочитај ми чланак

Почиње тоталитаризам: Од сада обавезна регистрација припејд корисника у Србији

0

Припејд корисници мобилне телефоније од данас ће морати да се региструју, а рок за регистрацију је 10. фебруар 2025. године.

Министарство информисања и телекомуникација подсетило је да данас ступа на снагу Правилник о техничким условима за регистрацију припејд корисника, којим је уведена регистрација крајњих корисника услуге са плаћањем унапред у складу са Законом о електронским комуникацијама, која ће бити обавезна од 10. фебруара 2025.

То значи да ће, почев од тог датума, приликом куповине припејд картица за мобилну телефонију корисници морати да се региструју пре коришћења нове картице.

Од данас ће сви нерегистровани припејд корисници моћи да се региструју у пословницама, док ће постепено бити уведена и онлајн регистрација коришћењем шеме електронске идентификације основног нивоа поузданости.

Нерегистровани припејд корисници ће најкасније до 10. фебруара 2025. године моћи да користе све услуге, а од тог датума регистрација ће бити обавезна и за постојеће и за нове кориснике.

Након 10. фебруара 2025. године корисници припејд услуга који се не буду регистровали имаће само омогућене услуге обављања позива ка хитним службама или ка систему корисничке подршке оператора.