ПОЧЕЛО ЈЕ Ухапшен Шапчанин, претио смрћу Вучићу и позивао на румунски сценарио

0

Незадовољан због увођења мера против короне, Ранковић је написао да уместо италијанског сценарија о којем сви причају, препоручује румунски - да народ обори диктатуру, а војска стреља председника

ШАБАЦ – Припадници шабачке полиције ухапсили су Драгана Ранковића (43) из Поцерског Причиновића, зато што је путем Фесбука, током викенда, претио смрћу председнику Александру Вучићу и највишим државним званичницима.

FOTO: N.S.

Незадовољан због увођења мера против короне, Ранковић је написао да уместо италијанског сценарија о којем сви причају, препоручује румунски – да народ обори диктатуру, а војска стреља председника.

Вучића је назвао усташким копилетом, а председницу Владе Србије Ану Брнабић прозивао како јој је деда, наводно, био аустругарски војник који је ратовао против Срба на Церу. Претио је и да ће, уколико буде гладан због евентуалне забране изласка од 24 сата, први полицајац који га заустави „добити метак у чело“.

Из извора блиских истрази сазнали смо да је Ранковић ухапшен у недељу увече. Није се опирао, а код њега је пронађен мобилни телефон са којег је приступао свом ФБ налогу. Иначе, представљао се као наводни командант штаба четничког одреда „Војвода Будимир Церски“, као и као четнички мајор. Објављивао је фотографије у црним униформама на Церу и Равној Гори.

Ранковић је одмах јутрос приведен Основном јавном тужилаштву у Шапцу где је дао свој исказ. Како смо сазнали, тужилаштво је судији за претходни поступак предложило да Ранковићу одреди притвор, а терети га за тешко кривично дело угрожавање сигирности за које је запрећена казна до 5 година затвора.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!