Прочитај ми чланак

Побуна у „Колубари“, радници опколили директора! (ВИДЕО)

0

Радници рударског басена "Колубара" окружили су директора за производњу угља Милана Мишковића и тражили су одговоре на питања зашто их је задесила несташица угља. На видео снимку види се како радници покушавају да добију информације од уплашеног директора и не желе да одступе у својој намери.

– Директоре, када ћете ви нама састанак да закажете – упитао је један од радника.

– А радницима угаљ, ништа – упитао је други.

– Радницима се решава угаљ. Што се тиче угља добијен је приоритет, падала је киша – бранио се директор.

– Падала је киша? Јуче је отишао камион са 30 тона – истакао је један од радника.

Директор је све време био видно нервозан и уплашен и на све начине је покушао да оправда своју улогу, односно одговорност. С обзиром на то да је директор за производњу угља, када угља нема он је најодговорнији за то.

– Директоре, када ћете Ви нама да закажете састанак – инсистирали су радници.

– Кад буде нормално заказати – одговорио је он, што је довело до револта присутних.

– Шта си ти умислио, ко си? Хоћеш опет батинаше да нам шаљеш да бију – љутито је питао старији господин.

– Ја нисам послао никога, немојте да вређате – истакао је Мишковић.

– Срам те било, „шта немојте да вређате“, пошаљи нам поново батинаше да нас бију, што их не доведеш сад – упоран је био господин, док се директор бранио да је све то „лаж“.

– Ничија није до зоре горела Мишковићу, само ти иди на Златибор. Што не доведеш полицију сад, кад си паметан тако мангупе – рекао му је поменути господин, док је директор бежао ка аутомобилу.

Мишковић је на крају побегао, а радници су му поручили да ће „му доћи и на Златибор“.

Ова ситуација веома подсећа на дешавања пре 5. октобра 2000. године када су рудари Колубаре 29. септембра ступили у штрајк. Наредних дана су им се придружили и други радници широм Србије, а остало је историја.

А ова побуна радника није једина у „Колубари“, будући да су пре неколико дана радници одбили да буду капиларни гласови Српске напредне странке, што довољно сведочи у прилог томе да би напредњацима врло лако могао да се заљуља трон.

Подсетимо, претходних дана друштвеним мрежама кружио је папир, на коме се скупљају гласови Милорада Грчића. Мада никоме није јасно због чега се за њега скупљају гласови, будући да је он „само“ в. д. директора у ЕПС-у, а претходно је, о чему је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић причала, остао „упамћен“ као власник печењаре.

И заиста, све ово је знак да се „Колубара“ буди, да Синдикати у овој фирми, којима припада много радника, неће да буду сигурни гласови Српске напредне странке. Такође, неће ни да трпе бесмислене изговоре и неспособност надређених који систематски урушавају предузеће већ годинама.