Прочитај ми чланак

ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ погодиће прво ове делове Србије: Стиже хладни фронт…

0

Данашње температуре су и за седам степени више су од просека за ово доба године и достижу и 34°C, а локално се очекује и до 35°C. Ипак, све више нам се ближи и промена времена.

Данашње температуре су и за седам степени више су од просека за ово доба године и достижу и 34°C, а локално се очекује и до 35°C. Ипак, све више нам се ближи и промена времена.

Постепено повећање облачности које се очекује крајем дана и током вечери биће увод у промену времена. Четвртак ће преко Србије донети премештање ослабљеног хладног фронта, па ће бити више облачности, понегде и локалних пљускова са грмљавином. Они се прво очекују на северу Србије, пре свега у Војводини.

Иако ће бити свежије, у четвртак ће и даље бити веома топло за ово доба године. Максимална температура биће од 28 до 32°C, у Београду до 30°C. Хладни фронт донеће и северозападни ветар, на северу Војводине појачан. Иначе, не очекују се значајније облачности нити јаче олује, али се локално понегде очекују јачи пљускови са грмљавином, прогнозира метеоролог Ђорђе Ђурић.

У петак још мало свежије, а уз променљиво облачно време, биће и кише и локалних пљускова са грмљавином. Биће још мало свежије, максимална температура биће од 25 до 29°C. Викенд ће донети више сунца, недеља и топлије време. Максимална температура у суботу ће бити слична као у петак, а другог дана викенда топлије, максимална температура у већини предела биће око 30°C.

Почетком следеће седмице биће сунчано и поново веома топло, уз температуре преко 30°C. Иначе, просечна максимална температура за средину септембра износи од 23 до 27°C, тако да је она и за седам степени виша од просека. Иако се наредних дана очекује пад, температуре ће и даље остатаи изнад просечних вредности за ово доба године.

Дакле, иако нас већ од сутра очекује промена времена, али не тако изражена, овогодишњи септембар остаће упамћен као прави летњи и стабилнији, нарочито сходно томе да према тренутним прогнозама нема на видику да ће доћи до значајнијег захлађења. Ипак, за разлику од прве половине септембра и доминације антициклона, односно виоског ваздушног притиска, уз стабилно, суво, сунчано и право летње време, другу половину септембра мање-више ће обележити утицај циклона са Атлантика, па ће и даље остати топло, али уз нешто променљивије време.