Прочитај ми чланак

Писао ласцивне коментаре ученицама, сад предложен за директора школе

0

Професор физичког Миљан Миленковић, који је писао ласцивне коментаре својим ученицама, а за време управљања нишким Позориштем лутака остао упамћен по постављању камера и у просторијама где се пресвлаче деца - предложен је за новог директора ОШ "Зоран Ђинђић" у Нишу. Питања новинара о томе је игнорисао, а начелник Школске управе каже да је Миленковић добар наставник и да званично ника

Миљан Миленковић је у прошлом мандату био одборник напредњака у Општини Медијана, а као професора физичког Српска напредна странка га је крајем 2017. године предложила за в.д. директора Позоришта лутака.

FOTO: Printscreen/YouTube

Док је био на тој функцији глумачки ансамбл Луткарског је сведочио да је био као у Великом брату – изненада су свуда постављене камере, па чак и ходнику код туш-кабина, кроз који глумице пролазе скоро наге, али и тамо где се девојчице пресвлаче, преносе Јужне вести.

Ни то, али ни његови ласцивни коментари испод фотографија малолетница, попут оног „Лутка за моје позориште“, нису сметали владајућој партији која је предложила да он добије и цео мандат у директорској фотељи Позоришта лутака. Он је то одбио и дао оставку, а као разлог навео „негативну конотацију и нарушавање породичног мира“ у медијима.

Недавно се кандидовао за директора Основне школе „Зоран Ђинђић“ у нишком насељу Брзи Брод и добио подршку Школског одбора. На питања новинара није одговорио и није се јавио на телефон и поред бројних позива.

Начелник Школске управе Драган Гејо каже да званична одлука да Миленковића предлажу за новог директора до њега још није стигла.

– Миљан Миленковић је професор физичког који је у сталном радном односу у Гимназији „Светозар Марковић“ и добар је наставник. Ја нисам никад званично чуо или добио неки предмет по том питању. Док је био директор установе каква је Луткарско позориште он је поставио тамо неке камере зато што су тамо крали шминке, а неко му је смештао да је педофил или већ не знам шта – објашњава Гејо.

Његов противкандидат за место директора је актуелна директорка Наташа Кодерман, али ни она није желела да коментарише избор. Није желела ни да каже ко је председник Школског одбора нити да информацију ко може да говори о томе.

– Ја стварно не бих да дајем никакве коментаре и нико не жели да прича – кратко је рекла Кодерман.

Гејо такође каже да Миленковић има права да конкурише за место директора и да ова одлука није коначна.

– Добио је на Школском одбору, нисам још добио папире, али можда ће већ данас да стигну, а она је добила на наставничком већу убедљиво и министар ће сада да одлучи шта ће и како ће – закључује Гејо.

Избор овог професора физичког за директора школе није коначан, јер Министарство просвете одлучује да ли ће именовати неког од поменутих кандидата, а може да предложи и неког трећег за ту позицију.