Прочитај ми чланак

Петочлана породица Гојак преко ноћи остала без свега: Поплављени 7. пут од 2010!

0

Веома тешка ноћ је иза петочлане породице Гојак која живи на обали реке Лим у насељу Залуг у Пријепољу. Налет водене бујице нису смели да чекају у кући, па су морали да напусте свој дом. То се показало као спасоносна одлука, јер је вода поплавила њихове две породичне куће и помоћне објекте.

„Иза нас је бесана ноћ, ока нисмо склопили. Видели смо како Лим све више надолази, морали смо да побегнемо на сигурно. Успели смо да сачувамо наше животе, и пса. Све остало што смо годинама стицали, остало је под водом. Бујица је створила две матице, невероватно брзо је текла и није могло ништа да се спасе“, рекао је за РИНУ Сеад Гојак.

Причињена је огромна материјална штета, али како каже овај Пријепољац, најважније је да су сви из ове стихије извукли живе главе. Након бурне ноћи, до још једне драматичне ситуације дошло је јутрос.

„Мој стриц који има 77 година остао је заглављен са трактором у набујалој реци. Вода је достизила висину од два метра. На лицу места брзо су се нашли спаиоци који су га извукли чамцима из воде и послат је у Хитну помоћ, надам се да је добро. Матаријални губици ће се некако надокнадити, битно је да нема људских жртава“, изјавио је Сеад.

Ово, међутим, није први пут да је породица Гојак у опасности због изливања реке Лим. Од 2010. године њихово домаћинство се до сада нашло чак седам пута на удару бујичних поплава.