Прочитај ми чланак

Петицију против санкција Русији потписали и др Несторовић, академици, 10.000 људи

0

Међу новим потписницима Петиције против увођења санкција Руској Федерацији је преко педесет академика, професора и јавних личности.

Петицију против увођења санкција Руској Федерацији, која је уз првих 170 потписника представљена јавности 18. априла, потписало је још близу 100 нових угледника и преко 10.000 грађана Србије. Међу новим потписницима су и академик Драгослав Михаиловић, наш највећи живи писац, академик Душица Лечић Тошевски, проф. др Бранимир Несторовић, проф. др Дарко Танасковић, Павле Аксентијевић, Бора Ђорђевић и многи други.


Подршка петицији расте из дана у дан, а потписници петиције и даље очекују да се надлежни изјасне о два кључна питања:

Очекујемо од најзначајнијих националних институција српског народа, од свих релевантних политичких организација, као и од новоизабраних посланика у Народној скупштини Републике Србије, да се јасно одреде против увођења санкција Руској Федерацији од стране Републике Србије;
Тражимо од председника Републике Србије Александра Вучића да одбаци притиске и уцене Запада и да Влада Републике Србија не уводи санкције Руској Федерацији, нити да било којом појединачном одлуком угрози постојећу политичку, војну, привредну, финансијску и културну сарадњу између две државе, јер је трајно савезништво Републике Србије са Руском Федерацијом једини гарант очувања Косова и Метохије у саставу Србије, као и дејтонске уставне позиције Републике Српске.

Петицију потпишите ОВДЕ:  https://www.peticije.online/361772

Текст петиције и ажуриран списак потписника погледајте ОВДЕ: https://catenamundi.rs/vidici/peticija-protiv-uvodjenja-sankcija-ruskoj-federaciji/