ПЕТИЦИЈА У ВРАЊУ: Нећемо концерт Лепе Брене, средите нам школе и болнице! (ФОТО)

0

Лепа Брена није пожељна на културној манифестацији Дани Врања, која се одржава од 22. до 25. августа, јер многи грађани мисле да је прескупа, с обзиром на то да се концерт финансира из буџета града.

Због тога су покренули и петицију да се спречи њен наступ и да се новац који би она ставила у џеп уложи у болнице и школе, па чак и тоалете!


Пре неколико дана на званичном сајту за потписивање петиција освануо је захтев да се стопира наступ фолк диве у Врању, који је заказан за 23. август. Незадовољни грађани сматрају да организатор манифестације – Туристичка организација Врања и покровитељ Град Врање бацају узалуд њихов новац на непотребне ствари.

15.000 евра је Бренина цена за наступе на трговима

Како кажу, ова традиционална културна манифестација може да прође и без популарних певачица и да имају друге приоритете – попут тога да се реновирају школе, болнице и тоалети тих установа. Због тога је један Врањанац покренуо онлајн петицију да се спречи Бренин наступ, а до сада је скупио тек педесетак потписа.

– Да се поводом манифестације Дани Врања не доводи Лепа Брена и сви остали певачи који имају високе захтеве и цене, већ да се уложи у болнице, школе и наш град. Док су школски и болнички тоалети у хаосу, а услови у болницама на минималном нивоу, Лепу Брену можемо слушати и на радију. Позивам и остале градове да се укључе у акцију и помогну да новац овог града буде уложен у корисне и вредне ствари. Ја као аутор заиста не знам колико је потребно гласова, ко то примећује, коме то сајт прослеђује, да ли ће уродити плодом, и чији, односно из којих земаља гласови важе. Али сам вам свакако захвалан на потпису и на подели петиције на вашим профилима на друштвеним мрежама – пише у захтеву неименованог аутора.

Сваки потписник петиције у могућности је да напише и своје мишљење, што је већина урадила.

– Слажем се с наведеним у петицији. Лепа Брена је нешто што је последње потребно овом граду. Овом граду су првенствено потребни бољи услови живота, бољи услови у сваком смислу. Је л’ народ који овде једе паштету сваког дана и ради за мање од 20.000 динара месечне плате треба да иде и весели се њеном концерту? – пита се један потписник.

Иначе, поред Брене, на Данима Врања дан касније наступиће и Мерима Његомир и Гоца Лазаревић, али њих две нису поменуте у петицији. Како пишу врањски медији, ова манифестација је чак померена због газдарице „Гранда“.

– Промењен је чак и датум, као и све друго, само из једног разлога – да би главна звезда манифестације, Лепа Брена, могла да наступи и у Врању, а одмах после и у Лесковцу на Роштиљијади 26. августа – пише на једном порталу.

Цена Брениног наступа у просеку износи око 10.000 евра ако пева у клубу, док за тргове узима око 15.000 евра.

Контактирали смо с ПР тимом Лепе Брене, а они су нам поручили да певачица ту тему не коментарише никад.

Против Брене се бунили и Чачани

Није први пут да је Лепа Брена наишла на противнике њених концерата у Србији. Кад је за дочек Нове 2017. године у Чачку било објављено да ће наступити директорка „Гранда“, група грађана покренула је петицију да се то откаже и да се паре преусмере за болесну и сиромашну децу.

Ипак, тај захтев је пропао и највећа звезда СФРЈ је наступила на тргу, а градска власт у Чачку из буџета је издвојила чак 2,5 милиона динара! Од тога су два милиона били намењени Брени и њеном оркестру, док је пола милиона утрошено за продукцију, бину, расвету и обезбеђење.

Крушевљани нису хтели Рибљу чорбу

И Рибља чорба доживела је сличну судбину као Лепа Брена кад су грађани Крушевца поднели петицију да се спречи концерт за дочек 2017. године на тргу. Они су захтевали да се новац намењен за програм дочека да дечјем одељењу Опште болнице у том граду.

Ипак, концерт је одржан, а према речима градоначелника, о томе су одлучивали донатори који су финансирали дочек.Иначе, наступ Рибље чорбе коштао је нешто више од два милиона динара новца из буџета!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!