• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Перформанс испред РЕМ-а: Мајмунчићи који не виде, не чују и не говоре
Прочитај ми чланак

Перформанс испред РЕМ-а: Мајмунчићи који не виде, не чују и не говоре

0

Покрет "Крени-Промени" и Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ) данас су у пет до 12 испред просторија Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) започели перформанс и конференцију за новинаре поводом петиција за одузимање фреквенције телевизијама Пинк и Хепи.

Како су најавили, у име потписника петиције, којих тренутно има скоро 200.000, тражиће одговоре и најавити наредне кораке.

Из покрета „Крени-промени“ су најпре пуштали исечке сцена насиља из ријалитија. Осим активиста, испред РЕМ-а налазе се и три плишана мајмуна – који не виде, не чују и не говоре.

Како објашњава Лука Трипковић, један од иницијатора петиције за одузимање националних фреквенција, мајмуни представљају Хепи, Пинк и РЕМ.

„Људи који су на власти одлучују у наше име и они треба да реагују“, рекао је он.

Саво Манојловић рекао је да је посебно проблематично што је телевизија Хепи националну фреквенцију добила на основу програма за децу, а све што они траже је – да се поштује закон.

„Наш наредни корак је да организујемо јавну расправу, јер смо утврдили да телевизија Б92 апсолутно не испуњава услове за националну фреквенцију“, рекао је Манојловић.

Како истиче, ово није избацивање Задруге, али закон не може да се постави тако да неко може да злоупотребљава националну фреквенцију, а они који то чине, морају да одговарају за то.

Овим је завршена конференција за медије.