Прочитај ми чланак

Пели се једни другима на главу због плећке од 400 динара: Лесковчани у Лидлу…

0

Туча за јефтиније пилиће, стајање у редовима четири сата за чоколаду од 50 динара, отимање за јефтиније банане, борба за јефтин шећер, само су неки од призора које смо имали прилике да видимо у последњих неколико година у маркетима широм Србије. Најновије "поприште сукоба" био је Лидл у Лесковцу.

Јутрос је камером забележена нова отужна ситуација у лесковачком маркету „Лидл“ када су се купци, махом пензионери, грабили за свињску плећку од 400 динара на акцији, па почели чак и да скачу једни другимам на главу, пише портал Решетка.

„Ствар је у томе да је не само била јефтина, већ је било ограничено да се може узети само три килограма. Ова слика је тужна и показује колико заправо ‘добро’ живимо“, коментарише наш читалац који нам је и послао снимак са јутрашње грабежи.

На другом снимку се, поред опште отимачине за јефтино месо, виде и сцене како се међусобно туку кишобранима.

Само пре неколико дана је у београдском Лидлу дошло до сукоба старијих грађана због ћевапа на акцији.

Удружени синдикати Србије „Слога“ поручили су да би премијерка Ана Брнабић и Влада Србије требало да поднесу оставке због озбиљне социјалне неједнакости, „јефтиног и бедног живота“ који се најбоље осликао у овом.

„Тај догађај није нимало смешан или забаван, како се приказује по друштвеним мрежама, већ озбиљно упозорава да је овај народ спреман да предузме очајничке мере како би обезбедио храну по нижој цени, јер такав бес и очај довешће до већих сукоба и насиља у будућности“, наводи се у саопштењу и додају:

„Озбиљна држава, а Србија то очигледно није, још колико данас би требало да преиспита своје социјалне политике како би пружила адекватну подршку грађанима у смањењу сиромаштва и социјалних тензија“, наводе синдикати „Слога“.