Прочитај ми чланак

ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ И ПРОМЕНА ВЕМЕНА: Најновија прогноза РХМЗ најављује и снег

0

На сајту Републичког метеоролошког завода јутрос је најављено да се данас очекује пролазна киша уз мањи пад температуре, а почетком наредне седмице следи јако захлађење.

– Данас долази наоблачење с кишом уз мањи пад температуре и скретање ветра на северозападни, у централној и јужној Србији и са локалним плјусковима и грмлјавином. Сутра ће бити претежно сунчано и топло, а касније после подне следи постепено наоблачење – наводе из РХМЗ.

Foto: N.S.

У понеделјак ће бити претежно облачно с кишом, плјусковима и грмлјавином. После подне и увече киша ће прећи у снег, прво на планинама југозападне Србије, а у току ноћи снег ће бити могућ понегде и у нижим пределима на југу и југоистоку землје.

Почеће да дува јак северни и северозападни ветар, који ће у Војводини, на истоку Србије и на планинама достизати ударе олујне јачине. Температура у осетном паду.

– У уторак ће бити променлјиво облачно, хладно и ветровито, повремено са краткотрајним плјусковима кише, крупе и снега. Крајем дана се очекује слаблјење ветра. У среду и четвртак се очекују јутарњи мразеви, који ће на два метра бити слабог интензитета (од -3 до 0 степоени), а при тлу израженији (са температуром местимично и нижом од -5 степени) – кажу из РХМЗ.