Прочитај ми чланак

Пацијенти у Матарушкој бањи се смрзавају због „штедње“, а у болници поручују…

0

Специјална болница за рехабилитацију „Агенс" у Матарушкој бањи је штеди на енергентима, па пацијентима који се тамо лече грејање укључује двократно - од 07:00 – 09:00х и 18:00-20:00х. Пацијенти, у изјавама за Нова.рс, наводе, да ниједном до сада грејање није пуштено у купатилима и да је све време хладно и да након туширања морају да се у хладним собама утопљавају прекривајући се слојевима одеће и прекривача, тиме ризикујући потенцијалне пулмолошке проблеме попут упале плућа.

Они напомињу да на јужној страни „Агенса“, услед позиције и претпоставља се ближе локације извора топлоте у терминима када се грејање пушта, стање и буде прихватљиво у току дана, док се на северној страни људи смрзавају.

„Штедња је у току, шта да вам кажемо. Најбоље би било да се чујете са директором, он сада није овде“, казао је један од запослених у Агенсу.

Специјална болница за рехабилитацију „Агенс“ у Матарушкој бањи, надомак Краљева, служи за одмор, рекреацију и лечење. Тим стручњака којим ова установа располаже су: лекари специјалисти физикалне медицине, неурологије, интерне медицине са реуматологијом, виши и средњи физиотерапеути, радни терапеут, дефектолог – соматопед, виши и средњи медицински техничари.

Пацијенти који су смештени у Агенсу су пацијенти са тешким повредама, деформитетима и неизлечивим болестима (реуматоидни артритис, итд.) и често се могу видети пацијенти који за кретање користе ортопедска помагала, као и они који су имали операције кичме, других делова тела и екстремитета који подлежу под ортопедску праксу. Пацијенти остају у Агенсу на лечењу и више од две недеље.

Они имају могућност да лечење у бањи плате лично, из сопствених средстава, а такође могу добити и средства из РФЗО – а, уколико им дијагноза и тежина болести потпадају под услове које Завод прописује.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!