• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Ово су генерал и снајпериста авганистанске војске који су „пали“ код Суботице ФОТО
Прочитај ми чланак

Ово су генерал и снајпериста авганистанске војске који су „пали“ код Суботице ФОТО

0

Радна група за борбу против кријумчарења људи и ирегуларних миграција данас је на подручју Радановачке шуме код Суботице пронашла 109 ирегуларних миграната, од којих је 25 безбедносно интересантних лица, против којих ће бити предузете мере у складу са законом.

Међу пронађеним мигрантима, откривена су два лица која потражују светске полиције због више различитих кривичних дела.

Како је пренео „Телеграф“ ухапшени су генерал авганистанске војске и снајпериста за којима је Француска расписала међународне потернице због најтежих кривичних дела и тероризма.

Ухапшени терористи

Реч је о Абдулу Басиру Хасанију званом Капетан, иначе официр авганистанске војске и снајперисти Меру Хамзи, командиру јединице Барди 313 јединице у Авганистану,

Фото: Принтскрин, ТикТок, приватна архива

 

Ухапшени терористи

Током акције, полиција је претрагом терена пронашла аутоматску пушку са два припадајућа оквира и муницијом, као и мању количину марихуане.

Ирегуларни мигранти, који нису безбедносно интересантни биће пребачени у прихватне центре.

Припадници Радне групе спровели су и акцију појачане контроле на територији Хоргоша, где су пронашли 93 мигранта који ће бити пребачени у прихватне центре.

Акције су спроведене у оквиру континуираног рада на сузбијању ирегуларних миграција, уз ангажовање припадника Радне групе формиране по налогу министра унутрашњих послова, у сарадњи са новосадским Одредом Жандармерије и Управом граничне полиције.