Прочитај ми чланак

„Ово није обрачун са мафијом, ово је обрачун унутар мафије“

0

Бивша секретарка МУП-а Дијана Хркаловић "пуштена је низ воду" у најновијој афери власти прислушкивање, а таблоиди већ данима пишу да су преко ње додељене полицијске значке оптуженима за аферу Јовањица.

– У овој земљи полиција не може да прислушкује никога без знања, односно техничке повезаности са центром за прислушкивање у БИА. Центар за прислушкивање МУП-а који се налази у Кнеза Милоша је својим линком повезан са центром за прислушкивање у БИА. Тако да ово лажно чуђење над тиме шта се све радило са прислушкивањем Александра Вучића је вероватно скретање пажње са Јовањице или да би се објаснили разговори који ће искрснути за пар година – каже адвокат Владимир Тодорић.

FOTO: Printscreen

Хркаловић је вероватно била, како наводи Тодорић, једна од људи која је била задужена за контролу полиције, и додаје да то није једина ствар која интересује нарко клан који жели да буде господар државе, већ и тужилаштво.

– У предмету Поточари смо имали два припадника службе за прислушкивање Думановића и Трбовића који су поднели кривичне пријаве и против Багзија и против Хркаловићке због нелегалног поступања. Она је њих похапсила, били су на брзака и оптужени и све. И онда су министар Стефановић и Вучић давали изјаве на конференцији за штампу где су њу бранили – објаснио је Тодорић на ТВ Нова у емисији „Међу нама“.

Тада су, како каже Тодорић, сви они негирали да овај случај уопште постоји, а сада ће се све опет отворити у новом светлу, јер је „немогуће да се бране људи који сад управљају овом државом да нису знали за ове податке које сада на кашичицу сипају кроз Курир, Информер, Српски телеграф“…

– Ово није обрачун са мафијом, ово је обрачун унутар мафије. Ово је један вихор смећа, ово је борба сад за голи живот која се дешава на тој линији. Можемо да поздравимо чишћење тужилаштва и хапшење криминалаца, али морамо питати „зашто сте ћутали све ове године“, а знали сте и имате све те записе, кривичне пријаве полицајаца. Те сте полицајце хапсили и говорили да они лажу, па се испоставило да су они сви у праву, а да сте ви тада говорили неистину – закључио је Тодорић.