Прочитај ми чланак

„ОВО ЈЕ ПРАВА НАМЕНА чувеног спинера и он уопште није играчка за децу“

0

Док једни говоре како спинер, популарна играчка која је залудела цео свет, описује троједног Бога (отац, син и Свети дух), други кажу да шири јерес, док су трећи уверени како је симбол Сотоне.

Играчка дизајнирана још у 90-тим и рекламирана као средство за сузбијање проблема с концентрацијом последњих месеци је одједном постала толико популарна да је у неким земљама и службено забрањена у школама. Иако се многи заклињу како им је ова справица помогла код поремећаја пажње или нервозе, још не постоје службени здравствени докази да је то тачно.

Новинар портала „Хришчан тудеј“ објаснио је како је трокрака играчка повезана са концептом светог тројства.

– Већ раније су ствари састављене из три дела, попут детелине с три листа, служиле како би се описала троједна нарав бога, а спинер иде корак даље јер се врти па можда боље приказује динамичку природу, једнакост и повезаност Бога – истиче, али одмах упозорава:

– Опасност лежи у томе што, чим покушавате да објасните Бога, пре или касније забраздите у јереси – пише у тексту.

За разлику од неких који мисле да би на свакога ко проповеда и упоређује свето тројство требало бацити анатему, Џозеф Хартроп закључује како, ако ништа, спинер може подстаћи многе хришћане да „активније размишљају о Богу“.

– Свето тројство је концепт католичанства који је најтеже објаснити – истиче Стефани Мекгиливреј, која ради у католичком самостану и каже како спинер може помоћи у томе када су у питању млади људи.

Али како то обично бива, појавиле су се и теорије завере, који у три крака спинера виде три шестице, а у начину на који се држи, гест која симболизује јарца, односно ђавола. Наравно, неизбежни су и они који у свему виде масоне и илуминате, преноси Нет.хр.