Овај драгуљ на западу Србије је мамац за туристе

0

Туристичка организација регија Западне Србије програмом рада за 2020. годину донела је план за промоцију туризма, којим предвиђа изградњу одмаралишта у Бајиној Башти, изградњу објекта за посетиоце Стопића пећине на Златибору, градњу сплава на реци Ђетињи, као и изградњу теретане у Овчар бањи.

Иначе, Стопића пећина била је најпосећенији туристички локалитет у Србији током 2019. године са око 90.000 остварених посета, а у нову сезону улази још лепша и богатија за нових 50 метара стаза које су уређене и доступне за туристичке обиласке.


Wikimedia Commons

Нова пешачка стаза води кроз канал са кадама до новог проширеног простора, па сви посетиоци који од ове године посете Стопића пећину имаће прилику да обиђу нових 17 бигрених када дубоких од два до 7,5 метара. Нови, уређени део пећине осветљен је расветом са белим лед светлима, а доживљај употпуњује и подводна расвета.

Стопића пећина доступна је за обиласке свим данима од 09.30 до 16.30 часова.

Како наводи портал Глас западне Србије, биће уређене и пешачке стазе на планини Мучањ, али и обележене пешачке и бициклистичке стазе у Лучанима.

Такође, планом су предвиђени и пропагандни материјал, наступ на сајмовима, туристичке инфраструктуре, спортско-рекреативни и други пратећи садржаји за унапређење квалитета туристичке понуде Западне Србије.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!