Прочитај ми чланак

Отказана трибина Атеиста Србије о Светом Сави

0

Намеравали смо да овој теми, као и свим осталим темама, приступимо објективно, критички и аргументовано, али смо проценили да за то нема услова због упадљиве намере једног дела јавности да трибину искористи у непримерене сврхе и наметне другу, за друштво у целини споредну тему – наводи се у саопштењу ове организације


Трибина Атеиста Србије, која је требало да се одржи 7. фебруара, а која је већ изазвала велике тензије због плаката са Светим Савом и геј заставом, отказана је у Дому омладине.

У обавештању на Фејсбук страници Дома омладине наведено је да је трибина ”Растко Немањић – просветитељ? Историја једног мита” одложена за пролеће услед “непредвиђених околности”.

– Намеравали смо да овој теми, као и свим осталим темама, приступимо објективно, критички и аргументовано, али смо проценили да за то нема услова због упадљиве намере једног дела јавности да трибину искористи у непримерене сврхе и наметне другу, за друштво у целини споредну тему.

Будући да смисао трибине није сензационалистичко скретање пажње на приземна питања својствена домаћој естради и жутој штампи, одлучили смо да на овај начин ускратимо сваку прилику за даље злоупотребе.

Извињавамо се свим учесницима, гостима и целокупној јавности због одлагања трибине. Истовремено, уверавамо добронамерне да ће се трибина на ову тему сигурно одржати у најскорије време, чим се смире непотребно узбуркане страсти које ометају рационалан и смирен увид у значајне моменте наше прошлости и садашњости – наводи се у саопштењу ове организације.

 

(Телеграф)