Прочитај ми чланак

Опрез: РХМЗ упалио метеоаларм за сутра – где ће бити најгоре

0

Републички хидрометеоролошки завод данас је избацио упозорење за подручје Србије на ледену кишу, а на мапи видимо у којим ће крајевима временске прилике бити посебно опасне.

„У петак ујутро (28.01.) на подручју Срема, Београда и северне Шумадије, јужног Баната, Поморавља и Браничева местимично се очекује киша која ће се ледити на тлу“, саопштио је РХМЗ на свом сајту.

Током дана ће бити умерено и потпуно облачно, у брдско-планинским пределима понегде са слабим снегом, у нижим пределима са и кишом и суснежицом. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -6 до 1 °C, а највиша од 4 до 9 °C.

„Према изгледима до 1. фебруара биће умерено до потпуно облачно. У већини дана слаб снег се очекује понегде у брдско-планинским крајевима, а у петак, у нижим пределима, због пораста температуре, биће мешовитих падавина, кише и суснежице“, најавила је Сенија Вукајловић метеоролошкиња РХМЗ.

На сајту РХМЗ може се и на мапи видети подручја на која се метеоаларм посебно односи.

У суботу је поново цела мапа „жута“.

Ујутро местимично слаб мраз. Током дана умерено и потпуно облачно, у брдско-планинским пределима понегде са слабим снегом, у нижим пределима са и кишом и суснежицом. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -3 до 1, а највиша од 3 до 6 °C.

У недељу исто ујутро местимично слаб мраз. Током дана умерено и потпуно облачно, у брдско-планинским пределима понегде са слабим снегом, у нижим пределима са слабом кишом. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -4 до 1 °C, а највиша од 4 до 9 °C.

У Београду ће у недељу максимална бити 10 степени, у понедељак ће температура ићи и до 11 степени, али…

„Првог фебруара иде опет захлађење и делује да ће бити већих количина падавина, као да иде нови хладни талас и ледени дани, с максималним температурама до 0 степени“, открила нам је Сенија Вукајловић, а погледајте и детаљну прогнозу за фебруар коју нам је дао њен колега.