Прочитај ми чланак

Опет пред нама „дан Д“; Цуре информације са седнице штаба: Тражи се затварање

0

У току седница Кризног штаба. На њој ће се разматрати погоршана епидемиолошка ситуација. Могуће је и пооштравање мера.

У појединим медијима појавила се информација да је на седници штаба напето и да члан Кризног штаба др Предраг Кон тражио да се све затвори у наредна два викенда.

FOTO: Printscreen

Тренутна слика све више личи на ону од новембра прошле године када је кренуо драстичан пораст броја заражених, а сасвим је извесно да ће до новог раста тек доћи. Од данашње одлуке Кризног штаба највише стрепе угоститељи, али и родитељи, јер се у медијима најављивало да би те две области наших живота могле да оду „под кључ“, односно онлајн.

Пре само два дана проф. др Бранислав Тиодоровић рекао је за „Блиц“, говорећи о пооштравању мера, да у овој „првој фази“, у току ове недеље, најпре следи ригорозна контрола, као и затварање локала и кафића који не поштују мере, а затим упозорио на следећи корак.

„Ако то не да резултат у наредним данима ићи ће се на скраћење радног времена угоститељских објеката“, изјавио је за „Блиц“ др Тиодоровић.

Да се размишља и на тему школа потврдио је синоћ и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је синоћ да се разматра и поновно затварање школа.

„То је једна од опција о којој ћемо сутра разговарати. У овом тренутку имамо одређени број школских установа где имамо слободну циркулацију вируса“, рекао је Гојковић гостујући у емисији „Упитник“ на РТС-у.

Подсетимо, јуче је број новоонолелих скочио преко 3.000. Лекари, поготово они који раде у ковид болницама, упозоравају да капацитети постају попуњени, као и да је медицинско особље на измаку снага.