Огласио се РТС после објаве да Станковић живи у стану без струје

0

Попут бомбе одјекнула је вест да је новинар и аутор РТС-а Бранко Станковић остао без стана и да је преварен, и то у два наврата.

Први пут је његова породица преварена када је добила стан за који се, по Закону о реституцији, испоставило да се враћа првобитном власнику. Други пут када је председник Стамбене комисије РТС-а Славољуб Миленковић известио Управни одбор те куће да је стан који се додељује Станковићима потпуно услован за живот.


Власник дошао са сестром

– Почетком прошле недеље власник куће коме је враћена имовина Предраг Ђајић бануо је са сестром и тражио, без поговора, да одмах напустимо стан који сам користио као закупац. Није желео да разуме да нам стан још није услован за усељење, тек 7. фебруара РТС је поднео захтев ЕПС-у за прикључење струје, јер је укњижба трајала три месеца. Уз то, Ђајић није поштовао то што сам му својевољно уступио кључ од стана који је тек нашим улагањем обновљен и проширен на поткровље – рекао је Станковић за РТС.

Није имао избора. Бранко је са супругом Славком, обоје новинари РТС-а, морао да напусти стан у Улици Илије Гарашанина, у који је током осам година уложио преко 20.000 евра.

Завршио је на Белим водама. Како пишу Новости, сада је у стану у ком нема струје, где су попуцале цеви у купатилу, дотрајао паркет… Он и његова супруга тумарају уз светлост свећа, уз батеријске лампе. У коме понешто спреме на плинској боци, а на купање иду код комшија.

Славољуб Миленковић, кога је Станковић означио као председника стамбене комисије РТС, данас се није јавио на телефон, али је портал Телеграф.рс добио саопштење правне службе Одељења за имовинско-правне и стамбене послове РТС-а, које је потписао Миленковић.

Уклањање недостатака о трошку РТС

Како се наводи, Управни одбор РТС је својом одлуком из новембра 2019. године Бранку Станковићу доделио у закуп на одређено време стан у Београду у Комовској улици, површине 37 м2, стан је у новоградњи и никада није коришћен.

Стан је додељен на одређено време, с тим да по истеку рока Станковић може да поднесе захтев Стамбеној комисији РТС ради давања сагласности за обнављање трајања закупа са истим роком и под истим условима. Уклањање свих постојећих недостатака у стану у Комовској улици (кречење, хобловање, лакирање паркета, замена оштећених водоводних инсталација) извршено је о трошку РТС.

Струја, које нема у стану, се, како се види, не помиње.

Станковићи су се разболели од стреса, неправде и нељуди, пишу Новости. Целу протеклу седмицу су чистили стан како би преселили тек део библиотеке, намештаја и покућства. Део су оставили, нешто продали, књиге поклањали. Апеловали су да им се струја прикључи, али без одзива.

Претходно је стамбена комисија РТС-а 2011. године доделила Бранку Станковићу, у закуп на пет година, стан од 47 квадрата у Улици Илије Гарашанина. Станковић је са РТС закључио уговор о закупу стана на одређено време. РТС је путем стручних служби санирао стан, на шта је дато 1.179.820.99 динара.

Пресудом Управног суда у Београду одбијена је тужба РТС против Министарства финансија ради поништаја решења чиме је окончан поступак реституције – повраћаја стана у Улици Илије Гарашанина, законским наследницима. Станковић је потом тражио од УО РТС доделу другог стана у закуп, наводи РТС у саопштењу.

Шеф одељења за имовинско-правне и стамбене послове Славољуб Миленковић (који никада за 34 године рада у РТС није био председник Стамбене комисије), наводе из правне службе РТС, је доставио УО РТС допис у којем је навео да је „обавеза на страни РТС да Бранку Станковићу реши стамбену потребу“.

У истом допису Миленковић је навео да РТС има на располагању два стана, у Комовској и у Улици Милоја Закића, а Станковићу је додељен онај у Комовској улици.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!