Прочитај ми чланак

Одржан 9. „Првомајски турнир“ у фудбалу за млађе категорије

0

Златибор је ових дана био домаћин традиционалног турнира за млађе категорије. Од 3. до 6. маја на СТЦ Палисад снаге су одмерили дечаци и девојчице узраста од 7-13 година (2008-2014 годиште).

“Златна планина” позната по одличним условима за спортске припреме ових лепих мајских дана била је препуна малишана пуних такмичарског духа. Турнир је привукао велику пажњу како родитеља учесника као њихових највернијих навијача тако и туриста, који су имали прилику да виде такмичење и из кабина Голд гондоле што је путницима било посебно интересантно.

У годишту 2008. најуспешнија је била екипа ужичке Слободе, испред Бамбија из Вишеграда, Бубамаре из Краљева и Чајетине. Интер из Београда славио је у 2009. годишту, испред Чукаричког, нишког Коперникуса и Црвене звезде Ужице. Најуспешнији у 2010. годишту био је ФК Биџо из Куманова, а следе Санрајз Шабац, Гол Београд и Црвена звезда Ужице. Чукарички је био најуспешнији у годиштима 2011. (испред Реала из Лазаревца, Болесникова из Новог Сада и Гола из Београда) и 2012. (испред Мачве, Војводине и Димитријевића).

У годишту 2013. Реал Лазаревац је освојио победнички пехар, испред Јавор Матиса из Ивањице и две чачанске екипе, Ареса и Слободе. ФК Чајетина је свој најзапаженији резултат остварио у годишту 2014, где је у финалу поражен од Црвене звезде.

Турнир је организовала ОФК Црвена Звезда из Ужица, а играло се на теренима са вештачком травом димензија 50 x 35, са по 7 играча у екипи уз трајање утакмице од 25 минута. За најбоље четири екипе у свакој категорији обезбеђени су пехаре и медаље.

Такмичење је било међународног карактера и окупило је екипе из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Северне Македоније, а све епидемиолошке мере уредно су поштоване.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!