ОДЛИКАШ ПОСТАО ДИЛЕР Шта се крије иза дроге у школском дворишту?

0

Након што је у четвртак полиција запленила хероин закопан у дворишту Шесте београдске гимназије и привела тројицу малолетника због сумње да су ту скривали дрогу, у овој школи, како сазнају "Новости", пооштерене су мере надзора. Ученицима за време одмора више није дозвољено да излазе из школе на улицу. Могу само у двориште, у којем се у том периоду налази чувар, који надгледа шта се дешава.

Како су „Новости“ незванично сазнале, малолетни дилери су ухваћени када је школска управа пријавила полиција да се у вечерњим часовима около крећу сумњиве особе. Инспектори су, потом, надгледали тај крај неколико недеља. У међувремену су, привели неколико тинејџера, а њихове изјаве су их „довеле“ до тројице малолетника који су продавали наркотике. Полиција их је пратила неко време и ухватила на делу, када су у четвртак увече у гимназијском дворишту ископавали кесице скривеног хероина. Сазнајемо да се ради о групи са београдског Лиона, која растура дрогу у том крају и чији припадници до сада нису привођени.

Процењује се да је вредност заплењеног опијата око 300.000 динара, а најмлађи од тројице малолетних дилера, који има 16 година, преузео је сву кривицу на себе. Он је, како сазнајемо, рекао да је сам сакупио новац за куповину наркотика. Дечак је, како сазнаје овај медиј, раније био одличан ђак.

Претпоставља се да се поменута група са београдског Лиона већ неко време бави препродајом дроге и да су је продавали и ученицима Шесте београдске гимназије.

Из разговора са неколико ђака, новинари су сазнали да су ученици изненађени што је у дворишту њихове школе пронађена тако јака дрога као што је хероин. Тврде да је јавна тајна да су се у том крају могли купити марихуана или екстази, нарочито када неко из старијих разреда, трећег или четвртог, прави журку. Није, међутим, било прича међу ученицима да неко купује хероин.

ЗАПЛЕЊЕНО ОКО 170 ОПИЈАТА

У „штеку“ у школи пронађено је више од 30 грама хероина у 34 кесице, који је био спреман за продају. Како смо сазнали после привођења, малолетници су одали остала скровишта, па су са полицијом дошли до оближњег дечјег вртића „Дуга“, где је уз ограду испод цигала нађено још око 130 грама чистог хероина, спакованог у једну кесу. Потом су и у стану једног малолетника полицајци пронашли још око пет грама.