Прочитај ми чланак

Одговор режимском педијатру: Ви и ваши налогодавци сте затуцани, ми смо просвећени

0

Ви сте затуцани а ми смо просвећени!

Поштовани господине Константинидис,  

Као мајка која је веома забринута за своје дете поздрављам то што сте већ у одговору на друго питање  изнели кључну поруку свог интервјуа, а то је “Вероватно нећу ништа паметно рећи.“ Тако брзо, а тако квинтесенцијално, потврдили сте оно што смо сви већ схватили на први поглед. Нема потребе за дилемом: апосолутно сте у праву. С обзиром на чињеницу да сте овим интервјуом поред уважених професора и лекара, прозвали и пар милиона нас, како кажете “затуцаних” родитеља, осетила сам потребу да Вам се обратим. Мајка сам, а, ако није другачије наређено, мајке спадају у родитеље, зар не? Мада бисте Ви, и слични Вама, да будете не само лекари, него и очеви и мајке и деде и бабе целе Србије, и да, у складу са најбољим намерама фармацеутских гиганата, вакцинишете туђу децу која би (маштате о томе) изненада постала ваша. Ми да их рађамо, хранимо, одевамо и школујемо, а Ви и Ваши налогодавци да над њима спроводите нове, недовољно испитане медицинске процедуре, тзв. вакцине против Ковид-19.

Кренимо редом. Ви или новинар надахнут Вашим гласноговорништвом, изразили сте чудну прогнозу, неку врсту претпоставке сличне ванземаљским теоријама Ерика фон Денкинена, да ће ускоро у нашој земљи бити 5.000 оболелих на дневном нивоу. Човек се пита – да ли сте лекар или сте шаман, који, помоћу падања у транс или гледањем у кристалну куглу, обезбеђујете поштованом публикуму овакве тврдње, и то у тренутку кад Данска и друге земље полако укидају досадашње антиковидне мере, а неке, попут Шведске, их никад нису ни уводиле. Откуд Вама или новинару – сараднику такви шамански подаци ако знамо да је оболелих  у истом периоду прошле године било десет пута мање, а вакцина је тада тек била у најави? А да не заборавимо и то да је велики део популације стекао природни имунитет прележавши заразу! Знате ли Ви, самопроглашени просвећениче и просветитељу, можда нешто што ми из редова “затуцаних” и непросвећених не знамо?

Следећа теза коју у први план пласира овај интервју је свесно и, по мом скромном и „затуцаном“ мишљењу, бескрупулозно пропагирање вакцине манипулацијом информацијама. Све се збива на основу некаквог одобрења компромитоване и политизоване “медијске струке” где наводите да је “у Србији одобрена вакцинација против короне деце старије од 12 година!?” Ви кажете „Очигледно је да је овде реч о једној великој затуцаности људи, иако је 21. век, која је недопустива, јер је вакцинација безбедна и испитана и без сумње доноси корист читавом друштву. …Неопходно је спровести едукацију да људи добију адекватне информације засноване на чињеницама, а не на објавама и таблоидним коментарима.

Ево, да Вам помогнемо у едукацији. Родитељи у Србији треба да знају да је та препоручена вакцина фармацеутски производ са „условном дозволом за лек“ под називом Comirnaty, 500 mg/ml, mRNA вакцина против COVID19. Дозвола за промет је издата за период од 12 месеци, јер  још увек НЕМА података о безбедности и индикацијама за узраст деце од 12 до 15 година (извор: Агенција за лекове и медицинска средства). Нема података, Велики Просветитељу Докторе; а када за нешто нема података сваки родитељ, који се руководи здравом логиком, ће бити опрезан пре но што заврне рукав свом детету. Ова здраворазумаска сумња „затуцаних људи“ се још више увећава због снажног осећаја да их неко стално лаже, манипулише информацијама или, најстрашније, исте не зна или крије.

У свом епском стилу (који, у ствари, личи на стил римске комедије, са „хвалисавим војником“ у центру, Ви прелазите на операцију „Хвалите ме, уста моја“, па кажете: “Удружење педијатара Србије било је једно од првих струковних удружења у Европи које је дало препоруку за вакцинацију деце још половином јуна.” Чега се педијатри Европе прибојавају (да буду пијани трактористи, који јуришају да све позову на вакцинисање), тиме се наши Напредни Вакцинофили хвале!  За нас “затуцане” овај чин предњачења у позивању на масово вакцинисање деце вакцинама које нису испитане представља издају здравља и безбедности будућности Србије. А сви знамо да су деца будућност, не Ви или ја. Чини се да сте свесно пристали да се овај експеримент врши на нашој деци, и да наша деца буду заморци, с обзиром да је вакцина званично (до децембара 2023. године) у фази испитивања и додатног праћења у циљу откривања нових чињеница о безбедности исте, што се види у званичној документацији  https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728

где компанија Pfizer наводи да нема податке за децу од 12 до 15 година и да се исти очекују тек у мају 2023. године. Такође, тврди да постоје озбиљна нежељена дејства, као што су тешке алергијске реакције, запаљење срчаног мишића (миокардитис), запаљење срчане марамице (перикардитис), недостатак даха, осећај лупања срца, или бола у грудима, али се не наводи проценант учесталости нуспојава, као ни смртности. С тим у вези постављамо питање да ли су стручњаци и родитељи у Енглеској и Немачкој такође “затуцани”, с обзиром да не препоручују вакцинацију своје деце поменутог узраста?

Кажете још и да смо “затуцани” јер смо патријархално друштво и изражавате извесну врсту жаљења што се у земљи сељака “на брдовитом Балкану” ротитељи и даље питају када је реч о здрављу њихове деце, а онда наводите даље да је највећи број невакцинисане деце (против морбила) “у урбаним срединама, међу најобразованијим категоријама становништва.” Ко је овде луд!? Јесмо ли затуцани што смо неписмени или смо затуцани кад смо најобразованији, па не дамо децу да их злостављају као заморчиће? Вама би и Илија Димоски позавидео по броју постигнутих аутоголова! 

Изгледа да Вам је баш криво што су родитељи Србије већином слободоумни људи који најмање од свега верују медијским шареним лажама којима Ви и слични Вама верујете, из чега се јасно види ко је просвећен, а ко је затуцан. Јер, ако неко верује медијским лажима и пропаганди фармако – моћника, тај је у духовном стању Каменка и Кременка, који живе у медијској „Платоновој пећини“. Родитељи интензивно прате и ослушкују и једну и другу страну ( а и трећу, четврту, пету, јер само затуцани верују „на прву лопту“, у свету у коме господаре такви медијски лумени какви су СиЕнЕн, Ју тјуб, Фејсбук и Твитер (чије друго име је цензура) како би омогућили себи што више информација и могли да одлуче шта је најбоље за њих и за њихову децу.

 Све Ваше тврдње су паушалне и научно неутемељене, те је логично што нисте навели нити један релевантан извор. У складу са тим нисте дали ни одговоре на логична питања нас родитеља „на основу чега наводите информације о провереној безбедности и сјајним ефектима вакцинације на деци“?

Месецима уназад наступате без конкретних аргумената, збуњујете и застрашујете народ, “пустили” сте на нас читаву плејаду епидемиолога, директора институција, чак и ветеринаре. Онда, када професори и лекари устану и кажу: ”Стоп вакцинацији и дискриминацији деце поводом експерименталник вакцина за ковид 19”, крећете у хајку. Причате бајке, а правите хајке! 

Разни Конови и „уранијумски“ Радовановићи, као и колеге из оркестра хајкача, скупа са Вама и Вашима, прогласили сте нестручним и некомпетентним  наше НАЈЦИТИРАНИЈЕ професоре и истраживаче са преко 20.000 цитата! По Вама „нико није компетентан ако се противи вашим протоколима и неиспитаним вакцинама“. 

Ми ето, хоћемо да умремо али Ви, Ви нам не дате! Какав хероизам! Као да сте родом из Спарте! 

Нисмо ми, родитељи, господине, никакви антиваксери и будале. Ми само бринемо за своју децу и не желимо да Ваша и Вама сличних дневнополитичка бављења медицином (не помињемо бонусе које неки од Ваших добијају од фармацеутских комапанија), као и жеље за стицањем поена, могу угрозити здравље наше деце. Ви кажете „мислим да би било нормално да родитељи поразговарају с децом и да колико-толико прихвате релевантан став деце“. Да ли Ви разумете шта сте рекли“? Ако сам добро успела да схватим несхватљиву мисао професора педијатрије, решење је да, пошто пунолетни родитељи не верују више „струци“, ово је тренутак да „струци“ поверују наша деца, па да нас „затуцане родитеље“ убеде да прихватимо „релевантан став деце“. Овде сам ја сада немоћна, је је ово тема за озбиљне стучњаке!!!

Професионални новинар констатује „Ипак, има мишљења како последице могу да се виде тек после неколико година и да вакцина може да утиче на репродуктивно здравље“, а Ви самоувероно одговарате „Волео бих да видим барем један доказ који би потврдио ту тезу“. Да ли је могуће да нисте прочитали ни један рад о томе, а ми „затуцани родитељи“ без медицинске едукације јесмо???

А онда кажете још и то „Немам дилему да ће у једном тренутку истраживања бити завршена и да ће се потврдити да је вакцина безбедна и за децу млађу од 12 година“. Па, шта да на ово кажу „затуцани родитељи“? Браво професоре, кугла све зна. А шта мислите да мало поједноставимо све, па да Ви потпишите да преузимате одговорност за могуће нежењене ефекте генским третманом над нашом децом, тзв. Ковид-19 вакцином. Пошто то сигурно не смете, онда се видимо се у неком другом филму, који неће бити овако јефтино пропагандни!  

Ко још у Србији, после свега што је изречено прошле и ове године, верује у људе који седе у званичном Кризном штабу? Ко верује „контраштаблији“ Радовановићу, који тврди да осиромашени уранијум нема никакве везе са настанком тумора у Србији после НАТО бомби 1999!?  Таквима верују само затуцани, а просвећени родитељи сумњају у све, од њиховог стручног кредбилитета до грађанске моралности. 

И баш Вам је, види се, криво, због чињеници да ми, родитељи, више нисмо сами, да имамо подршку преко 16.000 потписа из струке, истинољубивих лекара и професора Србије који су успели да изађу у јавност и аргументима нам помогну у борби против вас који нас све време нападате, понижавате и омаловажавате, проглашавајући нас “затуцаним равноземљашима”. Они су устали у борби за сву нашу децу, поневши са нама терет и одбранивши позив који су изабрали.  Остали су верни Хипократовој заклетви чији темељни однос према пацијенту лежи у његовој изреци: ”Направи себи као навику две ствари: помажи или барем не чини никоме штету.” А ми, ми смо само бранитељи сопствене деце, Богом нам дате, и апелујемо овом приликом на све лекаре који су из хуманистичких побуда приступили овом светом позиву, да изађу у јавност и подрже лекаре, професоре и родитеље који се боре за медицину засновану на науци, етици и истини, а све у циљу да се над нашом децом спроводе искључиво неопходни и безбедни медицински третмани, који почивају на основним начелима медицинске етике. Етике, етике, етике!  

Нада Гладовић, родитељ

уз подршку организације Лекари и родитељи за науку и етику