Прочитај ми чланак

Облаци иду ка Бугарској и Грчкој, ево шта то значи за Србију

0

У већини земље данас суво.

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно, а ујутро и пре подне у већини предела и магловито, локално уз росуљу.

На истоку Србије понегде се очекују слабе падавине – киша у нижим и снег у планинским пределима. Ветар слаб и умерен, на планинама источне Србије и јак, источни и југоисточни.

Јутарња температура од -2 до 3 степена Целзијуса, највиша дневна од 4 до 8 степени.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, и у Београду данас умерено до потпуно облачно, а ујутро и делом пре подне магловито. Ветар слаб, од средине дана и умерен, источни и југоисточни. Јутарња температура од -1 до 2, највиша дневна око 7 степени.

Према прогнози за наредних седам дана, у уторак умерено до потпуно облачно и углавном суво, ујутро понегде магла и ниска облачност, а у Неготинској Крајини тмурно са слабом кишом или росуљом.

Затим до краја периода претежно облачно, у среду и четвртак местимично са кишом, на планинама са снегом, док ће од петка падавине бити локалног карактера.

У кошавском подручју дуваће умерен и јак источни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната и у Поморављу повремено достизати ударе олујне јачине.

У петак и за викенд ветар ће бити у слабљењу, а почетком следеће седмице поново у појачању.